Gemeente Borger-Odoorn, Anders vasthouden, over regie en sturing in het sociaal domein, ter inzage

Op 19 februari 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn het ‘Anders vasthouden. Over regie en sturing in het sociaal domein in Borger-Odoorn’ vastgesteld.

De nieuwe wettelijke taken binnen het sociaal domein zijn per 1 januari 2015 geborgd. Continuïteit van zorg en dienstverlening is hierbij gewaarborgd. In 2015 en 2016 vindt er nog doorontwikkeling plaats. Deze transformatieperiode is nodig voor het gezamenlijk vormgeven van cultuur, professionele houding en professioneel gedrag binnen het sociaal domein. Het regenboogmodel is daarbij leidend. De transformatie richt zich niet alleen op de omgeving van de gemeente maar ook op de gemeentelijke organisatie zelf. Vanzelfsprekend staat de uitkomst niet vooraf vast. Er is sprake van een expeditie. Op hoofdlijnen zijn de bakens uitgezet, maar tussentijds monitoren en evalueren laten zien, of moet worden bijgestuurd om de gestelde doelen te bereiken. Hierbij wordt gestuurd op financiën en op kwaliteit van zorg. Achterliggende nota vormt het startdocument voor het voeren van regie en het sturen op de ontwikkelingen binnen het sociaal domein tijdens de transformatieperiode.

De beleidsregel treedt in werking met ingang van de eerste dag na bekendmaking.

De beleidsregel ligt voor een ieder zes weken ter inzage met ingang van de eerste dag na bekendmaking op het gemeentehuis, Hoofdstraat 50 te Exloo. De beleidsregel is in te zien bij het Klantcontactcentrum.

Naar boven