Instemmen met een voorstel tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008 in verband met het tegengaan van hinder in en om de woning, het invoeren van mobiel cameratoezicht en een bevoegdheid voor het aanwijzen van gebieden waar een verbod op barbecueën of het voeren van dieren geldt

Deze bekendmaking is slechts een tekstplaatsing. De oorspronkelijke bekendmaking is op 12 januari 2018, met kenmerk Gemeenteblad blad 2018, 8058, geplaatst.

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

Brengen ter algemene kennis dat zij in hun vergadering van 14 november 2017 hebben besloten:

Onder voorbehoud van instemming van de gemeenteraad met de APV-wijzigingen, in te stemmen met de wijzigingen van het bevoegdhedenregister waardoor het college de bevoegdheid om gebieden aan te wijzen waar het verboden is te barbecueën resp. dieren te voeren mandateert aan de bestuurscommissies.

Vooruitlopend op instemming van de raad op 20 december 2017 met de APV-wijzigingen wordt het college verzocht in te stemmen met wijzigingen van het bevoegdhedenregister, die volgen uit de APV-wijzigingen. De bestuurscommissies worden daarmee bevoegd om gebieden aan te wijzen waar het verboden is om te barbecueën of dieren te voeren.

 

Wijziging bevoegdhedenregister  

Aan hoofdstuk X van het bevoegdhedenregister, bijlage 3 bij de Verordening op de bestuurscommissies, worden na onderdeel X.50 twee kolommen toegevoegd, luidende:

 

X.51

Het aanwijzen van gebieden waar het verboden is om te barbecueën.

Art. 5.8A APV

college

mandaat

AB

 

X.52

Het aanwijzen van gebieden waar het verboden is om dieren te voeren.

Art. 5.18 APV

college

mandaat

AB

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

J.J. van Aartsen, waarnemend burgemeester

A.H.P. Van Gils, gemeentesecretaris

Naar boven