Gemeenteblad van Simpelveld
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Simpelveld | Gemeenteblad 2018, 73391 | Verordeningen |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Simpelveld | Gemeenteblad 2018, 73391 | Verordeningen |
Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Simpelveld houdende regels omtrent de raadscommissie Verordening op de raadscommissie 2018
Paragraaf I Tijdstip van vergaderen en voorbereidingen
De vergaderingen van de raadscommissie vinden plaats op, voor het begin van ieder kalenderjaar, door het presidium vastgestelde data. Normaliter eenmaal per maand, behalve tijdens het zomerreces. De vergaderingen van de raadscommissie vangen bij voorkeur aan om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
Artikel 13: Ter inzage leggen van stukken
Stukken, die ter toelichting van de onderwerpen of voorstellen op de agenda dienen, worden gelijktijdig met het verzenden van de oproeping voor de commissievergadering in het gemeentehuis ter inzage gelegd. De voorzitter maakt van de ter inzage legging melding in de openbare kennisgeving bedoeld in artikel 14. Indien na het verzenden van de oproeping stukken ter inzage worden gelegd, wordt hiervan mededeling gedaan aan de raadsleden en fractieassistenten en zo mogelijk in een openbare kennisgeving.
Paragraaf 2 Orde der vergadering
Artikel 16: Opening vergadering; quorum
Wanneer een kwartier na het vastgestelde tijdstip niet meer dan de helft van het aantal fracties aanwezig is, bepaalt de voorzitter onder verwijzing naar dit artikel, dag en uur van de volgende vergadering, op een tijdstip dat ten minste vierentwintig uur na het bezorgen van de oproeping is gelegen.
Artikel 17: Spreekrecht burgers
Elke inspreker krijgt maximaal 10 minuten het woord. In het geval er meer dan drie insprekers zijn angemeld, kent de voorzitter de inspreker een spreektijd toe op basis van evenredige verdeling van de preektijd over het aantal aangemelde sprekers. De voorzitter kan in bijzondere gevallen afwijken van de aximale lengte van de spreektijd.
De leden, de voorzitter, de burgemeester en de wethouders, de griffier en de secretaris, hebben het recht een voorstel tot wijziging van de besluitenlijst aan de commissie te doen, indien deze onjuistheden bevat of niet duidelijk weergeeft hetgeen geadviseerd is. Een schriftelijk voorstel tot wijziging dient voor het vaststellen van de besluitenlijst bij de griffier te worden ingediend.
Bij de raadscommissie ingekomen stukken, waaronder schriftelijke mededelingen van het college of burgemeester aan de raadscommissie, worden op de agenda van de commissie geplaatst indien één aadslid daar om heeft verzocht. Indien het verzoek om plaatsing op de commissieagenda is ontvangen voorafgaande aan de verzending van de commissiestukken, wordt het ingekomen stuk op de eerst olgende agenda van de commissie geplaatst. Verzoeken die ontvangen worden na verzending van de ommissiestukken worden op de daaropvolgende commissieagenda geplaatst.
Een vertegenwoordiger van een fractie kan in de vergadering een voorstel doen over de spreektijd van de deelnemers.
Artikel 23: Handhaving orde; schorsing
Indien een spreker zich beledigende of onbetamelijke uitdrukkingen veroorlooft, afwijkt van het in behandeling zijnde onderwerp, een andere spreker herhaaldelijk onbevoegdelijk interrumpeert, dan wel anderszins de orde verstoort, wordt hij door de voorzitter tot de orde geroepen. Indien de spreker hieraan geen gevolg geeft kan de voorzitter hem tijdens de vergadering waarin zulks plaats heeft, over het aanhangige onderwerp het woord ontzeggen.
De voorzitter kan de raadscommissie voorstellen aan een commissielid dat door zijn gedragingen de eregelde gang van zaken belemmert het verdere verblijf in de vergadering te ontzeggen. Over het voorstel ordt niet beraadslaagd. Na aanneming daarvan verlaat het commissielid de vergadering onmiddellijk. Zo odig doet de commissievoorzitter hem verwijderen. Bij herhaling van zijn gedrag kan het commissielid ovendien voor ten hoogste drie maanden de toegang tot de vergadering worden ontzegd.
Op verzoek van een deelnemer aan de vergadering of op voorstel van de voorzitter kan de raadscommissie besluiten de beraadslaging voor een door hem te bepalen tijd te schorsen, teneinde de gelegenheid te geven tot onderling nader beraad. De beraadslagingen worden hervat nadat de schorsingsperiode is verstreken.
Nadat de beraadslaging is gesloten, beslist de raadscommissie met gewone meerderheid of het onderwerp rijp is voor plaatsing op de raadsagenda. Per fractie wordt aangegeven of het voorstel rijp is oor behandeling in de raad. Wanneer hiervoor geen meerderheid wordt gevonden, kan het onderwerp slechts énmaal worden verdaagd naar de volgende commissievergadering.
HOOFDSTUK 5 BESLOTEN VERGADERING
Op een besloten vergadering zijn de bepalingen van deze verordening van overeenkomstige toepassing voor zover deze bepalingen niet strijdig zijn met het besloten karakter van de vergadering.
HOOFDSTUK 6 TOEHOORDERS EN PERS
Artikel 33: Geluid- en beeldregistraties
Degenen die in de vergaderzaal tijdens de raadscommissievergadering geluid- dan wel beeldregistraties willen maken, doen hiervan mededeling aan de voorzitter en gedragen zich naar zijn aanwijzingen.
Artikel 34: Verbod gebruik mobiele telefoons
In de vergaderzaal, met inbegrip van de publieke tribune, is tijdens de vergadering het gebruik van mobiele telefoons of andere communicatiemiddelen die inbreuk kunnen maken op de orde van de vergadering, zonder voorafgaande toestemming van de voorzitter niet toegestaan.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2018-73391.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.