Gemeenteblad van Amsterdam
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Amsterdam | Gemeenteblad 2018, 70764 | Overige besluiten van algemene strekking |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Amsterdam | Gemeenteblad 2018, 70764 | Overige besluiten van algemene strekking |
Besluit van het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West houdende regels omtrent mandaat stadsdeel Nieuw-West Algemeen Mandaatbesluit stadsdeel Nieuw-West
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West besluit:
Algemeen Mandaatbesluit stadsdeel Nieuw-West
Het dagelijks bestuur en de voorzitter van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West, ieder voor zover het hun bevoegdheid betreft,
de Gemeenteraad op 30 november 2017 de Verordening op het lokaal bestuur in Amsterdam (de Verordening) heeft vastgesteld met de daarbij behorende bijlage 2 (Takenlijst) en bijlage 3 (Bevoegdhedenregister), welke in werking is getreden op 21 maart 2018;
de Gemeenteraad op 30 november 2017 de Verordening op de bestuurscommissies met de daarbij behorende bijlage 2 (Takenlijst) en bijlage 3 (Bevoegdhedenregister) heeft ingetrokken met ingang van 21 maart 2018;
ingevolge artikel 9 van de Verordening alle bevoegdheden zoals gegeven in bijlage 3, het Bevoegdhedenregister, zijn opgedragen aan het dagelijks bestuur of de voorzitter van de bestuurscommissies;
ingevolge artikel 42 lid 1 van de Verordening de leden van het dagelijks bestuur die waren benoemd op grond van de Verordening op de bestuurscommissies, worden benoemd tot waarnemers, totdat het college de leden van het dagelijks bestuur benoemt op grond van de Verordening;
ingevolge artikel 42 lid 2 van de Verordening de taken en bevoegdheden worden opgedragen aan de waarnemers en hun eventuele vervangers;
ingevolge artikel 42 lid 3 van de Verordening de waarnemers en hun eventuele vervangers ondermandaat kunnen verlenen;
het voor een continue en ongestoorde bedrijfsvoering van belang is om van deze bevoegdheid gebruik te maken;
Gelet op artikel 42 lid 3 van de Verordening op het lokaal bestuur in Amsterdam, de Algemene wet bestuursrecht Titel 10.1 en het Burgerlijk Wetboek Boek 3 Titel 3;
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West,
…………………………………
Mevrouw E.J.M. Plasmeijer,
stadsdeelsecretaris
……………………………………
de heer A. Baâdoud,
waarnemend voorzitter
De waarnemend voorzitter van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West,
………………………………….
de heer A. Baâdoud
MANDATENREGISTER van stadsdeel Nieuw-West
Behorende bij het Algemeen Mandaatbesluit van 27 maart 2018
Algemene bepalingen en beperkingen
Algemene bepalingen en beperkingen
Voor alle bevoegdheden in dit bevoegdhedenregister geldt de beperking dat het dagelijks bestuur hiervan slechts gebruik kan maken voor zover dit plaatsvindt binnen de door de (oorspronkelijk) bevoegde bestuursorganen vastgestelde stedelijke kaders, vastgelegd in verordeningen, reglementen, beleidsregels, beleidsnota’s, beleidsvisies, budgetten etc.
Het dagelijks bestuur kan in aanvulling op een stedelijk kader zelf beleid vaststellen voor zover dat beleid betrekking heeft op de wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan de aan hen opgedragen taken en bevoegdheden. Als in het stedelijk kader uitputtend is vastgelegd hoe het dagelijks bestuur het beleid dient uit te voeren, dan bestaat deze beleidsvrijheid niet.
In aanvulling op de beperking die onder 1. opgenomen is, geldt voor de gemandateerde bevoegdheden het volgende. Bij mandaat blijft het bestuursorgaan dat de bevoegdheid mandateert voor de bevoegdheid verantwoordelijk. Dit betekent dat het bestuursorgaan dat het mandaat verleent ook altijd de bevoegdheid houdt om deze zelf uit te oefenen. Verder kunnen bij mandaat instructies worden gegeven of voorwaarden worden gesteld. Dit kunnen instructies en voorwaarden zijn die in algemene zin bij het verlenen van het mandaat ten aanzien van de bevoegdheid worden meegegeven, maar ook instructies of voorwaarden in concrete situaties. Deze kunnen bovendien zowel schriftelijk als mondeling worden gegeven. Het bestuursorgaan dat de bevoegdheid in mandaat uitoefent dient zich ook aan de gestelde instructies en voorwaarden te houden.
De behandeling van en de beslissing op bezwaarschriften gericht tegen besluiten die op grond van een gedelegeerde bevoegdheid zijn genomen of op basis van een bevoegdheid die door het college aan het dagelijks bestuur is gemandateerd, vindt door het dagelijks bestuur plaats overeenkomstig de Regeling bezwaar en beroep (college en burgemeester).
Het dagelijks bestuur betrekt het oorspronkelijk bevoegde bestuursorgaan bij de besluitvorming indien tegen een door het dagelijks bestuur genomen beslissing op een bezwaarschrift beroep of hoger beroep wordt ingesteld bij de bestuursrechter en het bestuursorgaan betrokken was op grond van de overwegingen onder 3. Verder betrekt het dagelijks bestuur het oorspronkelijk bevoegde bestuursorgaan bij de besluitvorming indien zij voornemens is tegen een uitspraak van de bestuursrechter hoger beroep dan wel incidenteel hoger beroep in te stellen. Het beroep en het hoger beroep worden in overeenstemming met DJZ door het dagelijks bestuur behandeld.
De bevoegdheid om te beslissen op bezwaarschriften ingediend tegen besluiten die zijn genomen op grond van een bevoegdheid die door de burgemeester aan de voorzitter van het dagelijks bestuur is gemandateerd, is in beginsel niet gemandateerd. In de Regeling bezwaar en beroep (college en burgemeester) wordt nader geregeld in welke situaties welk bestuursorgaan verantwoordelijk is voor de voorbereiding van de beslissing op bezwaar en de beslissing op bezwaar zelf.
De mandaatverlening omvat in ieder geval de bevoegdheid om, ter zake van de bevoegdheden opgenomen in dit bevoegdhedenregister, te weigeren, in te trekken, te wijzigen, voorschriften of voorwaarden te stellen, niet in behandeling te nemen, te verzoeken om aanvullende gegevens te verstrekken e.e.a. voor zover niet reeds opgenomen in het bevoegdhedenregister en mits niet uitdrukkelijk uitgesloten of beperkt is.
1. Gebiedsontwikkeling en ruimtelijk beheer
2. Openbare ruimte, groen en parken
Algemene beperking: delegatie is beperkt tot situaties die zich geheel binnen de grenzen van een stadsdeel voordoen.
Algemene beperking: als op grond van onderdeel 7 (Milieu en duurzaamheid) de bevoegdheden o.g.v. de Wabo en milieuregelgeving bij het college blijven, dan blijven de bevoegdheden genoemd in dit onderdeel ook bij het college.
als sprake is van een inrichting waarvoor op 1 januari 2013 een vergunning benodigd is op grond van artikel 2.1, lid 1, onder e Wabo,worden de bevoegdheden tot het beslissen op aanvragen om een omgevingsvergunning niet gemandateerd.
12. Basisvoorzieningen sociaal domein
14. Maatschappelijke ondersteuning
17. Diversiteit en discriminatie
18. Kunst in de openbare ruimte en buurtgebonden cultuurinitiatieven
mandaat geldt tot 1 januari 2017 en voor de periode hierna die nodig is voor de afhandeling van subsidiebeschikkingen |
|
21. Inspraak, initiatief en burgerparticipatie
uitvoeren van de Algemene Inspraakverordening bij het verlenen van inspraak van beleidsvoornemens van de bestuurscommissies |
23. Vergunningverlening, toezicht en handhaving
Voor alle taken en bevoegdheden die op grond van de takenlijst en dit register zijn gemandateerd geldt dat de bevoegdheid om toezicht te houden of te handhaven onderdeel van het mandaat is tenzij anders is bepaald.
Mandaat en delegatie geldt niet voor stedelijke gebieden, projecten en belangen, zoals nader aangegeven op bij dit register behorende kaart bijlage B. Deze kaart wordt twee keer per jaar geactualiseerd en ter vaststelling voorgelegd aan het college.
Verder geldt in het algemeen de beperking voor de bevoegdheden in dit hoofdstuk dat vergunningverlening, toezicht en handhaving alleen geldt in relatie tot de overige (gedelegeerde en) gemandateerde bevoegdheden met de daarbij vastgelegde beperkingen en met dien verstande dat de handhavingscapaciteit van het dagelijks bestuur en de organisatieonderdelen flexibel ten behoeve van stedelijke handhavingsprioriteiten zal worden ingezet conform de bestuurlijk afspraken.
24. Overige gemandateerde bevoegdheden
Ondermandaat-, en machtigingbesluit Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West,
Het ondermandaat - en machtigingsbesluit voor het nemen van besluiten op grond van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (hierna: Wgs) en de Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen vast te stellen.
wordt ondermandaat en/of machtiging verleend met betrekking tot de volgende aangelegenheden:
Het ondertekenen van stukken die betrekking hebben op de in artikel 1 vermelde aangelegenheden wordt opgedragen aan de directeur van Sezo respectievelijk de directeur van PuurZuid dan wel aan zijn als zodanig aangewezen plaatsvervanger.
De directeur van Sezo respectievelijk de directeur van PuurZuid dan wel zijn als zodanig aangewezen plaatsvervanger dienen bij de uitoefening van het ondermandaat en machtiging het vastgestelde beleid op het gebied van de Wgs van het college in acht te nemen.
In de ondertekening dient tot uitdrukking te worden gebracht dat het besluit wordt genomen en de feitelijke handeling wordt verricht namens het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West.
De directeur van Sezo respectievelijk de directeur van PuurZuid dan wel zijn als zodanig aangewezen plaatsvervanger kan ondermandaat en/of ondermachtiging verlenen met inachtneming van de door hem daarbij te stellen voorwaarden en/of beperkingen. Hiervan doet hij schriftelijk mededeling aan het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West.
Het besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking daarvan.
Ondermandaat-, en machtigingbesluit Wet gemeentelijke schuldhulpverlening
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-Nieuw-West,
Aan de teammanager van het team Bezwaar en Beroep van de RVE Subsidies en Inkoop Sociaal, Cluster Sociaal, waar het Bureau Bezwaar en Beroep Schuldhulpverlening per 1 januari 2015 onderdeel van is, ondermandaat te verlenen voor het nemen van beslissingen op bezwaar wanneer bezwaar is ingediend tegen besluiten, genomen op grond van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) en voor het nemen van besluiten op grond van de Wet dwangsom en beroep niet tijdig beslissen en eventueel daaruit volgende beslissingen op bezwaar.
Aan de juridisch medewerkers van de teams Bezwaar en Beroep van de RVE Subsidies en Inkoop Sociaal, Cluster Sociaal, machtiging te verlenen voor de afhandeling van (hoger) beroepzaken en verzoeken tot het treffen van een voorlopige voorziening tegen besluiten genomen op grond van de Wgs en de op grond van de Wet dwangsom en beroep niet tijdig beslissen genomen besluiten, bij de Rechtbank Amsterdam, sector bestuursrecht, en de Raad van State, waaronder ook valt het zenden van een verweerschrift, een hoger beroepschrift, overige correspondentie en het ter zitting optreden bij die instanties namens het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West.
Aan de teammanager van het team Bezwaar en Beroep van de RVE Subsidies en Inkoop Sociaal, Cluster Sociaal, ondermandaat te verlenen om medewerkers van de teams Bezwaar en Beroep met naam aan te wijzen als gemachtigde in (hoger) beroepsprocedures die voortvloeien uit de Wgs en de Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen bij:
In de ondertekening van besluiten genomen in bezwaarzaken en in de ondertekening van de correspondentie in (hoger) beroepszaken dient tot uitdrukking te worden gebracht dat het besluit wordt genomen dan wel de feitelijke handeling wordt verricht namens het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van het stadsdeel Nieuw-West.
Ondermandaat-, en machtigingbesluit subsidiëring uitvoering schuldhulpverlening
Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie van stadsdeel Nieuw-West,
Het mandaat zoals opgenomen onder W1, W2 en W3 in het Mandatenregister behorende bij het Algemeen mandaatbesluit stadsdeel Nieuw-Westaan te vullen met een ondermandaat aan de directeur Inkomen voor het nemen van subsidiebeschikkingen voor de uitvoering schuldhulpverlening.
Het op te nemen mandaat luidt als volgt:
Aan de directeur Inkomen ondermandaat te verlenen voor het uitvoeren van de ASA 2013 binnen taken, bevoegdheden en budget van de bestuurscommissie. De Subsidieregeling Basisvoorzieningen in de stadsdelen en de ASA is van toepassing. Dit mandaat is beperkt tot die gevallen waarin de uitvoering aan de bestuurscommissie is opgedragen en tot het nemen van subsidiebeschikkingen voor de uitvoering van de reguliere Schuldhulpverlening, budgetlessen, intensieve jongerenschuldhulpverlening en maatjes schuldhulpverlening.
Aan de directeur Inkomen ondermandaat te verlenen voor het uitvoeren van bijzondere stedelijke subsidieverordeningen. Dit mandaat is beperkt tot die gevallen waarin de uitvoering aan de bestuurscommissie is opgedragen en tot het nemen van subsidiebeschikkingen ten behoeve van instellingen voor de uitvoering van de reguliere Schuldhulpverlening, budgetlessen, intensieve jongerenschuldhulpverlening en maatjes schuldhulpverlening.
Aan de directeur Inkomen ondermandaat te verlenen voor het uitvoeren van de Subsidieregeling Basisvoorzieningen in de stadsdelen voor het nemen van subsidiebeschikkingen ten behoeve van instellingen voor de uitvoering van de reguliere Schuldhulpverlening, budgetlessen, intensieve jongerenschuldhulpverlening en maatjes schuldhulpverlening.
Bijlage 3 Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied
Ondermandaatbesluit dagelijks bestuur Nieuw-West t.b.v. de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG)
Het dagelijks bestuur van de Bestuurscommissie Nieuw-West
dat per 21 maart 2018 de Verodening op de bestuurscommissies is ingetrokken en de Verordening op het lokaal bestuur in werking is getreden;;.
dat het wenselijk is voor een vlotte voortgang van werkzaamheden en taken, dat functionarissen, zowel binnen als buiten de organisatie van de Bestuurscommissie, beschikken over toereikende mandaten;
dat het uit een oogpunt van doelmatigheid gewenst is dat de Bestuurscommissies allen op dezelfde wijze aan de Directeur Omgevingsdienst NZKG ondermandaat en ondermachtiging verlenen voor het nemen van besluiten en verrichten van handelingen, waarvoor de bevoegdheid bij de Bestuurscommissies is gelegd;
dat dat in verband met een overzichtelijke uitvoering en goede voortgang van de werkzaamheden het gewenst is een algemeen ondermandaatbesluit met register vast te stellen, dat op uniforme wijze door de gehele stadsdeelorganisatie en externe functionarissen wordt toegepast;
dat dat in het register de ondermandaten en -machtigingen zijn opgenomen die zijn toegespitst op de taakvelden van de stadsdelen, afgeleid van de aan de stadsdelen in mandaat gegeven of bij delegatie overgedragen bevoegdheden, zoals bedoeld in de bijlage bij de Verordening op het lokaal bestuur;
dat dat het wenselijk is in verband met het opdragen van de bevoegdheden aan de Directeur Omgevingsdienst NZKG in onderhavig besluit algemene bepalingen voor ondermandaat en – machtiging op te nemen.
afdeling 10.1.1. van de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, de Verordening op het lokaal bestuur, bijlage 3 van de Verordening op het lokaal bestuur en het Algemeen Mandaatbesluit stadsdeel Nieuw-West en het daarbij behorende Mandatenregister van 27 maart 2018;
Het Ondermandaatbesluit dagelijks bestuur Nieuw-West t.b.v. de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) als volgt vast te stellen:
en daarbij aan de directeur van de Omgevingsdienst NZKG de bevoegdheid te verlenen om in naam van het Dagelijks Bestuur besluiten te nemen en handelingen te verrichten, overeenkomstig het aan dit besluit als bijlage gevoegde ondermandaatregister- met opgenomen ondermandaten, en –machtigingen met dien verstande dat hierbij, door de ondergemandateerden de volgende bepalingen in acht worden genomen,
Artikel 1 Begrips- en overige bepalingen
Op plaatsvervanging zijn de bepalingen van deze mandaatregeling van overeenkomstige toepassing.
Artikel 2 Reikwijdte van het ondermandaat
De ondermandaatverlening omvat tevens de bevoegdheid om, ter zake van de bevoegdheden opgenomen in het bij dit ondermandaatbesluit behorende ondermandatenregister, te weigeren, in te trekken, te wijzigen, voorschriften of voorwaarden te stellen, niet in behandeling te nemen, te verzoeken om aanvullende gegevens te verstrekken een en ander voor zover niet reeds opgenomen in het ondermandaatregister en mits niet uitdrukkelijk uitgesloten of beperkt.
Artikel 3 Rapportage en verantwoording
De ondergemandateerde functionaris rapporteertren ieder geval één keer per jaar aan het Dagelijks Bestuur over de wijze waarop gebruik is gemaakt van de ondergemandateerde bevoegdheden.
De ondergemandateerde functionaris regelt bij afwezigheid schriftelijk zijn of haar vervanging en wijzen daartoe de plaatsvervangers (of waarnemers) aan.
Indien een bevoegdheid is uitgeoefend door een plaatsvervanger of waarnemer, dient dit in de ondertekening tot uitdrukking te worden gebracht als volgt:
Functie en naam plaatsvervangerHandtekening plaatsvervanger
Naam van de ondergemandateerde
Artikel 5 Inwerkingtreding, verval mandaatbesluiten, wijziging regelgeving
Dit besluit wordt aangehaald als Ondermandaatbesluit Dagelijks Bestuur ten behoeve van de Omgevingsdienst NZKG stadsdeel Nieuw-West.
Ondermandaatregister behorende bij het Ondermandaatbesluit dagelijks bestuur Nieuw-West t.b.v. de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG)
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2018-70764.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.