Bekendmaking ter inzage legging voorontwerpbestemmingsplan “STEDELIJK GEBIED 2018”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van de Inspraakverordening Reusel-De Mierden bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Stedelijk gebied 2018” met ingang van dinsdag 10 april 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan betreft een integrale herziening van de bestemmingsplannen voor de kernen Reusel, Lage Mierde, Hooge Mierde en Hulsel. Met dit bestemmingsplan wil de gemeente komen tot een actueel, uniform en eenduidig planologisch beleid voor de vier kernen. Hierdoor beschikken we bij de inwerkingtreding van de Omgevingswet over een actueel bestemmingsplan, dat al zoveel als mogelijk aansluit bij en daar waar mogelijk zelfs voldoet aan de nieuwe Omgevingswet. Het bestemmingsplan voorziet hierbij ook in de planologische doorvertaling van de Toekomstvisie, de Regionale Detailhandelsvisie 2015, de uitwerking van het Centrumplan en de nog vast te stellen Omgevingsvisie.

Het voorontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting met bijlagen, planregels met bijlagen en een verbeelding.

 

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPGsted5010-VO01.

 

Inspraakreacties

Tijdens de inzage termijn kan een ieder bij burgemeester en wethouders een inspraakreactie kenbaar maken. Dit kan op de volgende manieren:

 

  • 1.

    schriftelijk (geen e-mail): burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, postbus 11, 5540 AA Reusel;

  • 2.

    mondeling: na afspraak met Màdy Verkooijen, telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mailadressen m.verkooijen@reuseldemierden.nl. De gemeente maakt een kort verslag van de mondelinge zienswijze.

 

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen. U bereikt haar van dinsdag tot en met donderdag telefonisch via het algemene telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mail m.verkooijen@reuseldemierden.nl.

 

Reusel, 6 april 2018.

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

M.H.F. Knaapen, de secretaris (wnd.),

mw. J. Eugster, de burgemeester.

Naar boven