Mandaat aanwijzen toezichthouders Omgevingsdienst IJsselland

Het college van burgemeester en wethouders van Olst-Wijhe;

 

gelet op hoofdstuk 10, afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

besluiten:

 

De bevoegdheid tot het aanwijzen van toezichthouders, als bedoeld in artikel 5.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, te mandateren aan de directeur van de Omgevingsdienst IJsselland.

Het mandaat om toezichthouders aan te wijzen kent de volgende voorwaarden:

  • a.

    Het aanwijzen als toezichthouder heeft betrekking op alle personen die in opdracht van de Omgevingsdienst, uit hoofde van hun taak toezichthouden (generieke aanwijzing).

  • b.

    De aanwijzing heeft betrekking op het toezicht op de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo, onderdeel milieu en, voor zover het een inrichting is waarvoor gedeputeerde staten het bevoegde gezag zijn, bouw en sloop), de Wet milieubeheer (Wm), de Wet bodembescherming (Wbb) en de daarop gebaseerde besluiten en regeling, dan wel de regelingen ter vervanging van deze wetten, voor zover hun aard en strekking ter opzichte daarvan niet wezenlijk veranderen.

  • c.

    De aanwijzing heeft tevens betrekking op ketentoezicht op de onder b genoemde wetten.

  • d.

    De aanwijzing en daarmee de bijbehorende bevoegdheden van de toezichthouder vervallen bij uitdienst treden van de OD IJsselland dan wel bij beëindiging van de tijdelijke opdracht (inhuur).

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Aldus besloten op 27 maart 2018.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

drs. D.L.W. (Dries)Zielhuis

de burgemeester,

A.G.J. (Ton) Strien

Naar boven