Wijziging Verordening geldelijke tegemoetkoming aan fracties gemeente Zoetermeer

Besluit

De verordening Geldelijke tegemoetkoming aan fracties als volgt te wijzigen:

Artikel 1  

 

Verordening geldelijke tegemoetkoming aan fracties OUD

Verordening geldelijke tegemoetkoming aan fracties NIEUW

Artikel 6 Wijziging vergoeding

  • 1.

    Indien tijdens een kalenderjaar een of meer raadsleden, die deel uitmaken van een in artikel 1 bedoelde fractie, na mededeling aan de voorzitter van de raad als zelfstandige fractie(s) gaat (gaan) optreden, heeft (hebben) zij aanspraak op de in artikel 2 bedoelde tegemoetkoming met ingang van het eerstvolgende nieuwe kalenderjaar.

 

Artikel 6 Wijziging vergoeding

  • 1.

    Indien tijdens een kalenderjaar een of meer raadsleden, die deel uitmaken van een in artikel 1 bedoelde fractie, na mededeling aan de voorzitter van de raad als zelfstandige fractie(s) gaat (gaan) optreden, heeft (hebben) zij geen aanspraak op de in artikel 4 lid 1a bedoelde tegemoetkoming voor de rest van de zittingsperiode van de raad. Zij heeft (hebben) aanspraak op de in artikel 4 lid 1b bedoelde tegemoetkoming met ingang van het eerstvolgende nieuwe kalenderjaar.

 

 

Artikel 7, lid 6

Bij splitsing van een fractie, wordt de reserve verdeeld over de betrokken fracties naar evenredigheid van het aantal bij de splitsing betrokken leden, voor zover deze reserve niet meer bedraagt dan 30% van de bijdrage die de oorspronkelijke fractie in het voorgaande kalenderjaar ontving. 

Artikel 7, lid 6

Bij splitsing van een fractie heeft de nieuw ontstane fractie geen recht op (een deel van) eventuele reserves van de fractie waaruit zij ontstaan is

Artikel 8, lid 1

Binnen drie maanden na afloop van het kalenderjaar legt elke fractie aan de raad rekening en verantwoording af over de besteding van de vergoeding, onder overlegging van een verslag. 

Artikel 8, lid 1

Binnen twee maanden na afloop van het kalenderjaar legt elke fractie aan de raad rekening en verantwoording af over de besteding van de vergoeding, onder overlegging van een verslag.

Artikel 8, lid 4

Controle van het verslag vindt plaats door de accountant, belast met de controle van de jaarrekening. De accountant brengt dit advies uit aan de raad.

Artikel 8, lid 4

Controle van het verslag vindt plaats door een interne controleur van de afdeling Financiën en Control, belast met de controle van de jaarrekening. Deze controleur brengt dit advies uit aan de raad. 

Artikel 8, lid 5

De raad bepaalt jaarlijks het drempelbedrag voor de uitgaven waaronder geen controle door de accountant behoeft te worden verricht. 

 

Geschrapt (en nummering daarna aangepast).

Artikel 9Binnen drie maanden na ontvangst van het rapport van bevindingen van de accountant stelt de raad de bedragen vast van:a. de voor vergoeding in aanmerking komende uitgaven van de desbetreffende fracties;b. het eventueel niet gebruikte deel van de reserve;

c. de verrekening tussen de in onderdeel a genoemde uitgaven en het ontvangen voorschot en voor zover van toepassing de hoogte van de terugvordering van de ontvangen voorschotten en het bedrag genoemd onder b 

Artikel 9Binnen vier maanden na ontvangst van het rapport van bevindingen van de interne controleur van de afdeling Financiën en Control stelt de raad de bedragen vast van:a. de voor vergoeding in aanmerking komende uitgaven van de desbetreffende fracties;b. de wijzing van de reservec. de resterende reserved. de verrekening tussen de in onderdeel a genoemde uitgaven en het ontvangen voorschot en voor zover van toepassing de hoogte van de terugvordering van de ontvangen voorschotten en het bedrag genoemd onder b

 

Over dit besluit geen referendum mogelijk te maken omdat het een organisatorische aangelegenheid van de raad betreft.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad op 18 december 2017

Zoetermeer, 18 december 2017

de griffier,

drs. R. Blokland MCM

de voorzitter,

Ch.B. Aptroot

Naar boven