Besluitenlijst college 13 maart 2018 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 13 maart 2018 de volgende besluiten genomen:

 

Beëindiging bruikleenovereenkomst Vaandel Asterius

Het college heeft ingestemd met het beëindigen van de bruikleenovereenkomst met Harmonie Asterius met betrekking tot het ter beschikking gestelde vaandel sinds 1991 en het vaandel aan de harmonie terug te geven.

 

Instemming wijzigen van de gemeenschappelijke regeling regio Hart van Brabant

Het college heeft ingestemd met het wijzigen van de gemeenschappelijke regeling regio Hart van Brabant conform bijgaand concept, versie december 2017.

 

Raadsinformatiebrief geurbeleid

Het college heeft ingestemd met de raadsinformatiebrief.

 

Raadsinformatiebrief transitie veehouderij

Het college heeft ingestemd met de raadsinformatiebrief.

 

Taakstelling huisvesting vergunninghouders - 2017 2e helft

Het college heeft besloten kennis te nemen van het toezichtsoordeel huisvesting vergunninghouders door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Uit het toezichtsoordeel blijkt dat de gemeente gedeeltelijk heeft voldaan aan de taakstelling en dat het actief toezicht door de provincie wordt beëindigd. Het toezichtsoordeel wordt samen met de resultaten van een eerder opgesteld plan van aanpak door middel van een raadsinformatiebrief ter kennis gebracht van de gemeenteraad.

 

Kadernota 2019 GGD Hart voor Brabant Deelname GGD in een coöperatie in Tilburg

Het college heeft besloten om in te stemmen met de kadernota 2019 GGD Hart voor Brabant en heeft tevens besloten om geen wensen en bedenkingen in te dienen over de deelname van de GGD in een coöperatie in Tilburg. Wel heeft het college hierover nog enkele toelichtende vragen. Het college brengt de raad en de commissie Inwonerszaken over het voorgaande op de hoogte met een raadsinformatiebrief.

 

Pilot logeerwoningen bij crisissituatie

Het college heeft besloten te starten met de pilot logeerwoningen bij crisissituaties voor de periode mei 2018 tot december 2019. Leystromen stelt in haar werkgebied twee huurwoningen beschikbaar voor inwoners, die vanuit een crisissituatie tijdelijk elders onderdak nodig hebben en dat zelf niet kunnen regelen. De pilot past binnen de bredere opgave van gemeenten voor huisvesting bijzondere groepen/maatschappelijke opvang.

 

Actualisatie overeenkomst Stichting Seniorenplatform Oisterwijk

Het college heeft besloten een nieuwe overeenkomst met het SSPO af te sluiten en de bestaande overeenkomst te ontbinden.

 

Tussenevaluatie Nota Publieke Gezondheid Midden-Brabant 2016 – 2019

Het college heeft ingestemd met de tussenevaluatie van de Nota Publieke Gezondheid Midden- Brabant 2016 – 2019 en de hierin genoemde ambities en maatregelen voor de komende jaren. De tussenevaluatie wordt ter kennisgeving aangeboden aan de raad en de aan leden van de commissie Inwonerszaken.

 

Omgevingsvergunning Oisterwijksebaan 2A Heukelom

Het college heeft besloten om, met inachtneming van de ingediende zienswijzen, een omgevingsvergunning te verlenen voor het veranderen en uitbreiden van een bestaande varkenshouderij aan de Oisterwijksebaan 2A in Heukelom, binnen het bestaande bouwvlak. Verder heeft het college ingestemd met een raadsinformatiebrief.

 

Faciliteren project medische hulppost Oisterwijk

Het college heeft besloten om in te stemmen met het verzoek van Stichting Senioren Platform Oisterwijk en Thebe Extra, voor het leveren van ondersteuning bij het project medische hulppost Oisterwijk.

Naar boven