Wijziging opstellingsplan en vlekkenplan warenmarkt Kerkrade-centrum

Burgemeester en wethouders van Kerkrade maken bekend dat ze bij besluit van 13 maart 2018 hebben besloten tot wijziging van het opstellingsplan en vlekkenplan van de warenmarkt te Kerkrade-centrum.

 

De achterliggende gedachte bij het opstellen van deze plannen was om het fenomeen markt in te passen in de visie op de invulling van het Centrum en de wens om nadrukkelijker verband te leggen tussen de warenmarkt en de aangrenzende omgeving (horecabedrijven met bijbehorende terrassen en winkels). Omdat het realiseren van een extra rij aan de kant van de aan de Markt gelegen horeca-/winkelgalerij ondanks verwoede inspanningen niet mogelijk is gebleken, heeft het college na bespreking in de marktcommissie en afweging van alle belangen gekozen voor een andere marktopstelling, nl. in carrévorm. Uitgangspunt daarbij was dat behoud van de huidige krachtige markt voor gaat op eventuele uitbreiding. Om een evenwichtige samenstelling van het carré te realiseren zijn aan alle kanten daarvan de zogeheten “sterke branches” in zoveel als mogelijk gelijke mate vertegenwoordigd. Daarbij worden de verkoopstands en –wagens zodanig opgesteld dat de verkoopkant van deze kramen en wagens naar horecabedrijven en winkels is gericht. Het gemeentebestuur is er van overtuigd dat deze marktopstelling een stevige impuls vormt voor de warenmarkt Kerkrade-Centrum en bijdraagt aan het behoud van een krachtige weekmarkt in een periode met grote diversiteit in de wijze van aankoop van producten door consumenten.

De nieuwe marktopstelling zal na Pasen ingaan, derhalve op vrijdag 6 april a.s.

Onderstaand is het nieuwe opstellings- en vlekkenplan weergegeven dat een bijlage vormt bij het Marktreglement gemeente Kerkrade 2012:

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders in zijn vergadering van 13 maart 2018.

De burgemeester, de secretaris

J.J.M. Som HJM Coumans MPM

n.b Het betreffende stuk is in grote formaat op te vragen bij de gemeente Kerkrade .

Naar boven