Van rechtswege verleende omgevingsvergunning Roemer Visscherplein

Op 29 november 2017 is een aanvraag voor een standplaatsvergunning voor een mobiele verkoopwagen ingediend die ook moet worden opgevat als een aanvraag omgevingsvergunning voor afwijken van het bestemmingsplan. De aanvraag is voor een standplaats voor:

Locatie: Roemer Visscherplein ( de plaats van de oliebollenkraam)

Periode: tot 1 januari 2023, met uitzondering van de maand december

Dagen / tijden: donderdag van 10.00 uur tot 18.30 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 18.30 uur

Dossiernummer: 265681

Het gaat om een standplaatsvergunning op grond van artikel 5:18 van de Algemene plaatselijke verordening 2017. Bij strijd met het geldende bestemmingsplan moet de standplaatsvergunning worden geweigerd. Omdat de standplaats in strijd is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Woonwijken Noordwest’, moet de aanvraag ook worden aangemerkt als een aanvraag omgevingsvergunning voor afwijken van het bestemmingsplan.

Omdat wij vanwege een administratieve fout niet binnen de wettelijke termijn hebben besloten, is nu van rechtswege een omgevingsvergunning voor afwijken van het bestemmingsplan verleend.

Omdat de omgevingsvergunning van rechtswege is verleend heeft geen belangenafweging plaatsgevonden. Als belanghebbenden in bezwaar gaan zal alsnog een belangenafweging plaatsvinden.

De werking van de van rechtswege verleende omgevingsvergunning wordt opgeschort totdat de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is verstreken of, indien bezwaar is gemaakt, op dit bezwaarschrift is beslist. De vergunninghouder kan de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken de opschorting op te heffen. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is 6 weken. De termijn start met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt.

Nu de omgevingsvergunning van rechtswege is verleend hebben wij ook de standplaatsvergunning verleend. Met de van rechtswege verleende omgevingsvergunning voor afwijken van het bestemmingsplan, is de weigeringsgrond voor de standplaatsvergunning (strijd met het bestemmingsplan) komen te vervallen. De vergunning is op 14 maart 2018 verzonden. Belanghebbenden kunnen tegen deze vergunning bezwaar maken. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is 6 weken. De termijn start met ingang van de dag na die waarop het besluit is verzonden.

Contact

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer M. Jansen van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht via (023) 548 57 52 of per e-mail: gemeente@heemstede.nl

Naar boven