Gemeente Heerlen - Bekendmaking vaststelling beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Bekendmaking Wet geluidhinder (beschikking hogere grenswaarden)

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat zij hebben ingestemd met een verzoek om vaststelling van hogere grenswaarden vanwege het wegverkeerslawaai als bedoeld in de Wet geluidhinder voor zeven woningen op de hoek Molenberglaan - Sint Franciscusweg te Heerlen, gelegen binnen het ontwerpbestemmingsplan 'hoek Molenberglaan-Sint Franciscusweg te Heerlen.

Deze beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van de eerder ter inzage gelegen ontwerpbeschikking.

De beschikking houdt in dat voor zeven toekomstige woningen op de hoek Molenberglaan - Sint Franciscusweg , alhier, waar vanwege het wegverkeer een overschrijding plaatsvindt van de wettelijk toegestane geluidbelasting op de gevel (de voorkeursgrenswaarde), een zogenaamde hogere waarde is vastgesteld.

 

De beschikking en de bijbehorende stukken (o.a. de aanvraag en het akoestisch rapport) liggen met ingang van 16 maart 2018 gedurende een termijn van zes weken voor eenieder ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal van het Stadhuis aan de Geleenstraat 25, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

 

Tegen deze beschikking kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop deze beschikking ter inzage is gelegd beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van state, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding) kan worden aangevraagd bij de voorzitter van die afdeling.

 

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

 

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht over de ontwerpbeschikking bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht over de ontwerpbeschik-king bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht.

 

Er dient rekening mee worden gehouden dat aan de behandeling van een beroepschrift kosten zijn verbonden. Ook voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening moet griffierecht worden betaald. Informatie over het griffierecht kan worden verkregen bij de Raad van State.

Naar boven