Besluit tot tweede wijziging van Bijlage IV Lokaal Maatwerk van de Huisvestingsverordening juli 2015 gemeente Pijnacker

Het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp;

 

gezien het advies van de afdeling Beleid d.d. 9 januari 2018;

 

gelet op artikel 19, vijfde lid van de Huisvestingsverordening juli 2015 gemeente Pijnacker-Nootdorp;

besluit:

I.

Bijlage IV van de Huisvestingsverordening juli 2015 gemeente Pijnacker-Nootdorp, komt als volgt te luiden:

Bijlage IV - LOKAAL MAATWERK

Krachtens artikel 19 van deze verordening benoemen burgemeester en wethouders de volgende knelpunten voor lokaal maatwerk:

Knelpunt

Voornaamste knelpunt in de lokale woningmarkt van gemeente Pijnacker-Nootdorp is de schaarste aan sociaal huuraanbod en verdringing van lokaal woningzoekenden door woningzoekenden van elders. Dit geldt voor alle sociale huurwoningen met uitzondering van woningen die specifiek zijn ingericht voor de doelgroep die gebonden is aan levensloopbestendige woningen. In zogeheten ‘seniorencomplexen’ oftewel woningen die specifiek worden aangeboden voor een oudere leeftijdsgroep is minder verdringing. Door middel van de volgende lokaal maatwerkregel brengt gemeente Pijnacker-Nootdorp de kans op een woning in eigen gemeente meer in lijn met de regionale gemiddelden en wordt bevorderd dat deze lokaal schaarse woningen vaker vrijkomen:

Regel

25% van de woningen in de gemeente die op jaarbasis worden verhuurd door een corporatie, en een huurprijs hebben beneden de sociale huurprijsgrens, ofwel € 710,68 prijspeil 2018, worden met voorrang toegewezen aan woningzoekenden uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Van deze regel zijn uitgezonderd de woningen die specifiek voor senioren worden aangeboden.

II.

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en wordt aangehaald als: Besluit tot tweede wijziging van Bijlage IV Lokaal Maatwerk van de Huisvestingsverordening juli 2015 gemeente Pijnacker-Nootdorp.

 

Vastgesteld in de vergadering van 23 januari 2018.

de secretaris,

drs. J.P.R. Woudstra

de burgemeester,

mw. F. Ravestein

Naar boven