ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE MIDDELBURG: EVALUATIE WERKKOSTENREGELING (CAFETARIAMODEL)

 

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij in de vergadering van 12 december 2017 hebben besloten tot wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Middelburg (109e wijziging).

 

 

Deze wijziging betreft aanpassing van het cafetariamodel voor de bij de gemeente werkzame ambtenaren na de evaluatie van de werkkostenregeling in 2017 (artikelen 3:29:1:2, 3:29:1:6 en 3:29:1:7 arbeidsvoorwaardenregeling).

 

Het gaat om de volgende wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Middelburg per 1 januari 2018:

 

De artikelen 3:29:1:2, 3:29:1:6 en 3:29:1:7 komen te luiden:

 

Artikel 3:29:1:2 Deelname fietsproject

1.    De ambtenaar kan 1 x per 4 kalenderjaren een fiets, met de fiets samenhangende zaken aanschaffen dan wel een verzekering voor deze fiets afsluiten.

2.   Vervallen.

3.    De maximumvergoeding voor de fiets, de met de fiets samenhangende zaken en de fietsverzekering bedraagt € 1.250,-. Zoals vermeld in artikel 3:30 lid 5, dient de verkregen vergoeding binnen hetzelfde kalenderjaar te worden afgelost.

4.    Onder de fiets kan tevens een fiets met elektrische trapondersteuning worden begrepen. Met de fiets samenhangende zaken zijn die zaken die bij de aanschaf van de fiets worden aangeschaft, die bij uitstek bij het woon-werkverkeer op de fiets van pas komen, zoals de benodigde reparaties, een extra slot, een steun voor de aktetas en het regenpak dat praktisch alleen op de fiets wordt gebruikt.

5.    De ambtenaar schaft de fiets en/of de met de fiets samenhangende zaken zelf aan en overhandigt een op zijn naam staande factuur aan het college. Het college raadt de ambtenaar sterk aan een fietsverzekering af te sluiten tegen diefstal. Indien de ambtenaar dit doet, kunnen de kosten van deze verzekering deel uitmaken van de deelname aan het fietsproject. De kosten van de fietsverzekering dienen in dat geval te zijn vermeld op de factuur. De factuur mag bij indiening niet ouder zijn dan 90 kalenderdagen.

6.    Vervallen.

7.    De ambtenaar mag de fiets en de met de fiets samenhangende zaken gedurende 4 kalenderjaren na de aanschaf ervan niet verkopen of anderszins vervreemden. Het college aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van de met gebruikmaking van deze regeling gekochte fiets. De ambtenaar vrijwaart de gemeente tegen aanspraken van derden voortvloeiend uit of verband houdend met het gebruik van de fiets.

8.    Bij beëindiging van de dienstbetrekking bij de gemeente Middelburg en/of het gebruik van de fiets voor woon-werverkeer voordat het te verrekenen bedrag door de werknemer aan de werkgever is terugbetaald, zal het restant van het nog openstaande bedrag direct opeisbaar zijn. Dit restant kan worden ingehouden op de salarisbetalingen.

 

Artikel 3:29:1:6 Vergoeding kosten verband houdende met sport en vitaliteit

1.    Voorwaarde voor deelname aan de regeling is, dat de ambtenaar aantoont dat hij daadwerkelijk kosten heeft gemaakt in het kader van sport en vitaliteit. Hierbij valt te denken aan abonnementen, materialen en kleding.

2.    De ambtenaar krijgt maximaal een bedrag van € 100,- vergoed.

 

Artikel 3:29:1:7 Vergoeding kosten lidmaatschap bibliotheek en kosten museumjaarkaart

1.    Voorwaarde voor deelname aan de regeling is, dat de ambtenaar aantoont dat hij daadwerkelijk lid is van de openbare bibliotheek dan wel dat hij kosten heeft gemaakt voor een museumjaarkaart.

2.    De ambtenaar krijgt voor de kosten van het lidmaatschap en de kosten van de museumjaarkaart tezamen maximaal € 65,- vergoed.

 

Middelburg, 8 januari 2018

Burgemeester en wethouders van Middelburg,

De secretaris, de burgemeester,

mr. A. van den Brink mr. H.M. Bergmann

Naar boven