Regeling Afschaffen normbedragen inrichtingskosten.

Het college van Geldrop-Mierlo maakt bekend dat zij bij besluit van 30 januari 2018 de Regeling ‘Afschaffen normbedragen inrichtingskosten’ heeft vastgesteld.

 

 

Deze regeling valt onder het Minimabeleid. In bijzondere situaties kan de gemeente een lening verstrekken voor de aanschaf van een woninginrichting. Hierbij werd, tot 1 januari 2018, gewerkt met vaste normbedragen en met een maximum bedrag. In de nieuwe regeling stappen we hiervan af. We willen maatwerk gaan leveren. Dit om te voorkomen dat mensen onnodig veel lenen. Via gesprekken met de mensen wordt vastgesteld wat hoognodig is. Zo proberen we, samen met de mensen, de kosten van de inrichting zo laag mogelijk te houden. Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van een Kringloopwinkel. Als het nodig is, kan het wel zo zijn dat het maatwerk een hoger bedrag oplevert dan de maximale lening in de vorige regeling. Het wordt pér situatie bekeken.

De regeling ‘Afschaffen normbedragen inrichtingskosten’ is voorgelegd aan de Cliëntenraad Minima en Participatiewet (CPM). Zij hebben hierover positief geadviseerd

 

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Cluster Jeugd, Educatie en Zorg, via telefoonnummer 14040.

 

Naar boven