Wijzigingsplan Veeweg 7 Einighausen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij hebben ingestemd met het wijzigingsplan “Veeweg 7 Einighausen”’ en dat ingevolge het bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening dit wijzigingsplan met ingang van 2 maart 2018 gedurende zes weken ter visie ligt. Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van deze termijn.

Inhoud van het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de mogelijkheid van het bouwen van een woning op een gedeelte van het perceel Veeweg 7 te Einighausen. Op grond van het geldend bestemmingsplan ‘Veeweg 7’ (2016) bestaat al de mogelijkheid voor het bouwen van twee woningen. Tevens is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen op grond waarvan één woning extra kan worden opgericht. Het wijzigingsplan ‘Veeweg 7’ is de uitwerking van deze bevoegdheid. Na de vaststelling van het wijzigingsplan bestaat dus de mogelijkheid voor het bouwen van drie woningen op het perceel Veeweg 7 in Einighausen.

Wijzigingsplan ter inzage

U kunt het wijzigingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting inzien vanaf 2 maart 2018 gedurende zes weken (dus tot en met 12 april 2018) bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Het wijzigingsplan is tevens in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl: NL.IMRO.1883.BPWVeeweg7Einighau-VA01

Beroepsmogelijkheden

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpvan het wijzigingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij het college van Burgemeester en Wethouders;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die het college van Burgemeester en Wethouders bij de vaststelling van het wijzigingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven