Vastgesteld bestemmingsplan ‘Gerwen Zuidoost’, besluit Hogere grenswaarden gemeente Nuenen, Gerwen, Nederwetten

Bekendmaking besluit bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 februari 2018 het bestemmingsplan ‘Gerwen Zuidoost’ ongewijzigd heeft vastgesteld, met dien verstande dat de toelichting wordt verduidelijkt met betrekking tot de Ladder voor Duurzame Verstedelijking en de Landschapsinvesteringsregeling.

Het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Gerwen Zuidoost’ maakt de bouw mogelijk van maximaal 76 woningen in het plangebied dat bestaat uit een aantal percelen, die worden omsloten door de Smits van Oyenlaan, Ter Warden, Lieshoutseweg, Moorvensedijk, Heuvel en Kerkakkers. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 2 december 2017 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbestemmingsplan is tijdens de termijn van terinzageligging een zienswijze kenbaar gemaakt.

Terinzageligging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 3 maart 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan kan op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, worden ingezien. Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijke site: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het bestemmingsplan kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPGerwenZO2016-D001

Beroep

Tegen de ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Gerwen Zuidoost kan binnen de termijn van ter inzage legging beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

- belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Een beroepschrift moet binnen de termijn van terinzageligging worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20091, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten de naam en adres van de indiener, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van beroep. Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Gerwen Zuidoost’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1. Chw in samenhang met artikel 3.1, bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen. Tevens kunnen de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

 

Bekendmaking besluit Hogere waarden

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a. maken bekend dat zij op 28 november 2017 tevens een definitief besluit hebben genomen ten aanzien van hogere waarden voor een 39 woningen gelegen in het bestemmingsplan ‘Gerwen Zuidoost’. Het definitieve besluit is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp van het besluit.

Besluit Hogere waarden

Voor de realisatie van het bestemmingsplan ‘Gerwen Zuidoost’ kan bij 39 grondgebonden woningen niet worden voldaan aan de voorkeurswaarde voor geluidsbelasting uit de Wet geluidhinder voor de oprichting van woningen. Omdat kan worden voldaan aan ontheffingsvoorwaarden heeft het college het voornemen om een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen als ontwerpbesluit ter inzage gelegd. Het ontwerpbesluit heeft vanaf 2 december 2017 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerp van het besluit zijn geen zienswijzen ingediend.

Terinzagelegging

Het definitieve besluit ligt met ingang van 3 maart 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het definitieve besluit kan op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, worden ingezien. Tevens is het definitieve besluit in te zien op de website van de gemeente Nuenen, www.nuenen.nl

Beroep

Tegen het definitieve besluit van de Hogere waarden kan binnen de termijn van ter inzage legging beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerp van het besluit aan het college kenbaar hebben gemaakt, dan wel door;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerp van het besluit kenbaar te hebben gemaakt;

Een beroepschrift moet binnen de termijn van terinzageligging worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20091, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten de naam en adres van de indiener, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van beroep. Voor de behandeling van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de Hogere waarden treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Nuenen, 2 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven