Kennisgeving ter inzage legging ex artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld Bestemmingsplan “Ravenswade e.o.”, gecoördineerd met een bijbehorende omgevingsvergunningen.

Burgemeester en wethouders van Nieuwegein maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 22 februari 2018 het bestemmingsplan “Ravenswade e.o.

NL.IMRO.0356.BPLI2017HER001-VA03 met bijbehorende stukken gewijzigd heeft vastgesteld.

de volgende ambtshalve wijzigingen zijn aangebracht:

Regels

•Bijlage 2 verkeerskundige maatregelen is aangepast naar aanleiding van gemaakte afspraken en laatste inzichten.

Toelichting

  • Bladzijde 19 Paragraaf 2.8 cultuurhistorie wordt aangepast naar aanleiding van de gedane onderzoeken.

  • Op bladzijde 33-34 is het vigerend beleid rondom cultuurhistorie toegevoegd.

  • De tekst op pagina 46 over het boombeschermingsplan is aangepast in lijn met het gemeentelijk beleid.

  • Bladzijde 53, 56 en 57 zijn aangevuld met de opmerkingen rondom de verkeersveiligheid voor de fietser.

  • Naar aanleiding van aanvullend onderzoek op het gebied van cultuurhistorie en archeologie zijn pagina 73 en 74 aangevuld.

  • De tekst met betrekking tot bodemverontreiniging is naar aanleiding van ambtelijke adviezen op bladzijde 87-88 aangepast.

  • Bijlage 18 is toegevoegd. Dit gaat om aanvullend archeologisch onderzoek.

Voor de bouw van een nieuw distributiecentrum (Jumbo) is namens het college ook een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, milieu, planologisch afwijken (binnenplans) en aanleggen/veranderen van een uitweg verleend. Deze vergunning is gecoördineerd voorbereid met het bestemmingsplan en ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd vastgesteld.

de volgende ambtshalve wijzigingen zijn aangebracht:

  • Toegevoegd is dat binnenplans afgeweken wordt van het bestemmingsplan Ravenswade e.o. omdat het een risicobedrijf betreft. De overwegingen ‘planologisch binnenplans afwijken’ zijn toegevoegd.

  • Bijlage 18 Uitgangsdocument sprinklersysteem 1.1 d.d. 18 oktober 2017, Bijlage 019 Uitgangspuntendocument sprinklersysteem d.d. 21 juni 2017, Bijlage 020 Uitgangspuntendocument PGS 15 d.d. 21 juni 2017 en Bijlage 021 Uitgangspuntendocument PGS15-1.1 d.d. 18 oktober 2017 zijn verwijderd. Dit betreft het UPD en maakt geen onderdeel uit van de vergunning.

  • De bodemrisicoanalyse van als de bodemrisicoanalyse van 9 juni (bijlage 012) is verwijderd en vervangen door de bodemrisicoanalyse van 2 oktober (voorheen bijlage 106).

  • Het Rapport Toelichting Aanvraag omgevingsvergunning (oprichting) d.d. 12 juni 2017 (bijlage 003) is verwijderd en vervangen door Rapport Toelichting Aanvraag omgevingsvergunning (oprichting) d.d. 16 oktober 2017 (voorheen bijlage 105).

Tevens is voor de realisatie van diverse verkeersaanpassingen een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, aanleggen/veranderen van een uitweg, aanleggen van een weg. Deze vergunning is ook gecoördineerd voorbereid met het bestemmingsplan.

Inzage van het bestemmingsplan is vanaf 28 februari 2018 digitaal mogelijk:

-het bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl met de naam Ravenswade e.o. en planid: NL.IMRO.0356.BPLI2017HER001-VA03 en op de gemeentelijke website www.nieuwegein.nl/inzienruimtelijkeplannen.

Daarnaast is inzage van het bestemmingsplan en de twee vergunningen mogelijk bij de receptie van het stadshuis, Stadsplein 1 te Nieuwegein.

Tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen kan door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen de betreffende ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze kenbaar te maken;

  • alle belanghebbenden tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht (deze zijn aangegeven in het vaststellingsbesluit)

beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn start op de dag nadat de besluiten ter inzage zijn gelegd en bedraagt 6 weken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de gronden van het beroep (de motivering).

Als binnen bovenvermelde termijn geen beroep wordt ingesteld, verkrijgen de besluiten een onherroepelijke status.

Tevens kan diegene die beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wanneer binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven