Aanvragen vervangende stempas voor verkiezingen gemeenteraad Maasgouw en raadgevend referendum Wiv op 21 maart 2018

Aanvragen vervangende stempas voor verkiezingen gemeenteraad Maasgouw en raadgevend referendum Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Sleepwet) op 21 maart 2018

De burgemeester van Maasgouw maakt bekend dat voor de aanstaande verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Maasgouw en het aanstaande referendum over Wiv (Sleepwet), te houden op woensdag 21 maart 2018, het volgende van toepassing is.

Om overal binnen de gemeente Maasgouw te kunnen stemmen, heeft u een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen.

Mocht u uw stempas kwijtraken, dan kunt u op twee manieren een vervangende stempas aanvragen.

A. Schriftelijk verzoek

1. Middels een schriftelijk verzoek kunt u een vervangende stempas aanvragen. Het model J8 is te downloaden via de gemeentesite www.gemeentemaasgouw.nl.

2. Het verzoekschrift dient u uiterlijk op 16 maart 2018 in te dienen bij de burgemeester van de gemeente, waar u op 5 februari 2018 als kiezer bent geregistreerd.

B. Mondeling verzoek

In plaats van een schriftelijk verzoek te doen, kunt u bij de afdeling Burgerzaken, team Verkiezingen in persoon mondeling een vervangende stempas aanvragen. Dit kan geschieden tot 12.00 uur op de dag vóór de stemming (20 maart 2018).

Mocht u alsnog uw 'oude' stempas terugvinden, dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Nadere informatie wordt verstrekt door de afdeling Burgerzaken, team Verkiezingen, tijdelijke locatie gemeentehuis, Kruisweg 32 te Maasbracht.

 

Plaats: Maasgouw

Datum: 1 maart 2018

 

De burgemeester voornoemd, S.H.M. Strous

Naar boven