Besluitenlijst college 20 februari 2018 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 20 februari 2018 de volgende besluiten genomen:

 

Gunning financieel systeem

Het college heeft ingestemd met de aanbesteding van het financieel systeem voor de jaren 2019 tot en met 2024, inclusief de zes eventuele verlengingsjaren, voorlopig te gunnen aan Centric Netherlands B.V. gevestigd te Gouda.

 

Voorstel tot het ruilen van gronden aan de Tilburgseweg

Het college heeft besloten tot het ruilen van grond met de eigenaars van een aan de Tilburgseweg in Moergestel gelegen huisperceel.

 

Onderhoudswerkzaamheden aan het wegdek van de Heikant

Het college heeft ingestemd met verbetering van het wegdek van de Heikant en is voornemens de Heikant daarna af te sluiten voor vrachtverkeer, uitgezonderd bestemmingsverkeer.

 

Voorstel tot het verlenen van toestemming voor het verkopen van garages op een drietal locaties in Oisterwijk

Het college heeft besloten tot het verlenen van toestemming voor de verkoop van garages op drie locaties in Oisterwijk.

 

Grondruil en Samenwerkingsovereenkomst parkeren studiegebied KVL-terrein tussen de gemeente Oisterwijk en de provincie Noord-Brabant

Het college heeft ingestemd met een grondruil met de provincie Noord-Brabant waardoor het openbaar gebied van het Cultuurhistorisch Cluster op het KVL-terrein in eigendom komt van de gemeente. Daarnaast heeft het college ingestemd met het sluiten van de “Samenwerkingsovereenkomst parkeren studiegebied KVL-terrein te Oisterwijk” waarin is opgenomen dat de gemeente een parkeerterrein in het Studiegebied van het KVL-terrein zal realiseren en deze 2,5 jaar na realisatie zal overdragen aan de provincie.

 

Procedure bestemmingsplan ‘KVL-terrein, noordzijde’

Het college heeft besloten in te stemmen met het concept ontwerpbestemmingsplan ‘KVL-terrein noordzijde’ en zal het wettelijk vooroverleg starten.

 

Natuurbod regio Hart van Brabant

Het college heeft ingestemd met Het Natuurbod regio Hart van Brabant en het aanbieden van dit bidbook aan de provincie Noord-Brabant en het Groen Ontwikkelfonds Noord-Brabant.

 

Beschikbaar stellen vervangingsinvesteringen rioolvervanging 2018

Het college heeft besloten de in de begroting opgenomen vervangingsinvestering voor de rioolvervanging en de aanleg van infiltratieriolering in de Apollolaan en de Berkenlaan beschikbaar te stellen. Daarnaast is een budget beschikbaar gesteld voor kleine aanpassingen in de omgeving ter verbetering van de openbare ruimte.

 

Beantwoorden artikel 34 vragen Gemeentebelangen

Gemeentebelangen heeft schriftelijk vragen gesteld over de verkeersonveilige situatie KVL wijk. Het college reageert met een antwoordbrief op het schrijven van Partij Gemeentebelangen.

 

Vaststelling visie Ruimtelijke inpassing geluidsschermen spoorlijn Oisterwijk

Het college heeft de visie Ruimtelijke inpassing geluidsschermen spoorlijn Oisterwijk vastgesteld. Met deze visie reageert het college op het voornemen van ProRail om geluidschermen te plaatsen langs de spoorlijn in Oisterwijk.

 

Subsidieregelingen 2018: wijziging regelingen

Het college heeft besloten tot wijziging van vier subsidieregelingen en de daarin opgenomen subsidieplafonds voor het sociaal domein. Het betreft een wijziging van de subsidieregelingen voor lichte ondersteuning, opvoeden en opgroeien, basisstructuur en inwoners doen mee. De wijziging gaat in op 1 maart 2018.

 

Toezicht en handhaving kinderopvang 2018: kov Tierelier

Het college heeft besloten kennis te nemen van een rapport van de GGDHvB over kinderopvang Tierelier.

 

Toezicht en handhaving kinderopvang 2018: kov Casa Viva

Het college heeft besloten kennis te nemen van een rapport van de GGDHvB over kinderopvang Casa Viva.

 

Kwartaalrapportage vierde kwartaal 2017

Het college heeft de kwartaalrapportage sociaal domein vierde kwartaal 2017 vastgesteld. 

 

Richtprijzen verkoop grond 2018

Het college heeft de richtprijzen voor verkoop grond per categorie voor 2018 vastgesteld en informeert, conform de kadernota grondbeleid van de gemeente Oisterwijk, de raad- en commissieleden hierover door middel van een raadsinformatiebrief.

 

Naar boven