Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

De raad van de gemeente Delft;

Gelezen het voorstel van het college van 16 januari 2018;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

gezien het advies van de raadscommissie Economie, Financiën en Bestuur;

overwegende dat het aanbeveling verdient regels te stellen ter handhaving van de openbare orde

BESLUIT:

I. Vast te stellen de navolgende wijzigingen in de Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft:

Artikel 4:5 Begripsomschrijvingen

Schrappen van de passage ‘01.00 uur’ en deze vervangen door de passage ’00.30’ in artikel 4:5, onder d.

Hiermee komt artikel 4:5, onder d, als volgt te luiden:

‘collectieve festiviteit: een festiviteit of activiteit tussen 10.00 uur ’s ochtends en 00.30 uur ’s nachts die niet specifiek aan één of een klein aantal inrichtingen is verbonden; en de dag van 31 december tussen 10.00 uur ’s ochtends en 02.00 uur ’s nachts die niet specifiek aan één of een klein aantal inrichtingen is verbonden;’

Toevoegen van de woorden ‘maximaal vier uur durende’ en het schrappen van de passage ’01.00’ en deze vervangen door de passage ’00.30’ in artikel 4:5, onder e.

Hiermee komt artikel 4:5, onder e, als volgt te luiden:

‘incidentele festiviteit: een maximaal vier uur durende festiviteit of activiteit tussen 10.00 uur ’s ochtends en 00.30 uur ’s nachts die gebonden is aan één of een klein aantal inrichtingen;’

Toevoegen van artikel 4:5, onder f, met daarin opgenomen de volgende tekstpassage:

‘binnenstad: Het gebied begrensd door de Vrijebanselaan, Rijn-Schiekanaal langs de walkant van de Oostsingel, Kanaalweg, Hertog Govertkade, Westvest, Phoenixstraat en Wateringse Vest.’

 

Artikel 4:7 Kennisgeving incidentele festiviteiten

Schrappen van de inhoud van het huidige artikel:

  • 1.

    Het is een inrichting toegestaan maximaal 12 incidentele festiviteiten per kalenderjaar te houden mits de drijver van de inrichting tenminste vier werkdagen voor de aanvang van de festiviteit het college daarvan in kennis heeft gesteld.

  • 2.

    Gedurende de incidentele festiviteit geldt artikel 2.17 van het Besluit met dien verstande dat de waarden genoemd in artikel 2.17 van het Besluit maximaal zijn verhoogd met 15 dB(A).

  • 3.

    Het college stelt een formulier vast voor het doen van de kennisgeving als bedoeld in het eerste en tweede lid.

  • 4.

    De kennisgeving wordt geacht eerst dan te zijn gedaan wanneer het in het derde lid bedoelde formulier, volledig en naar waarheid ingevuld, tijdig is ingeleverd op de plaats op dat formulier vermeld.

  • 5.

    Een kennisgeving wordt tevens geacht te zijn gedaan wanneer het college op verzoek van de drijver van een inrichting een incidentele festiviteit, die redelijkerwijs niet te voorzien was, terstond toestaat.

 

En deze inhoud vervangen door:

 

  • 1.

    Het is een inrichting toegestaan eens per vier weken en maximaal twaalf keer per kalenderjaar een incidentele festiviteit te houden, met dien verstande dat een inrichting per kalenderjaar de beschikking heeft over twaalf punten en

    • a.

      een in een inrichting te houden incidentele festiviteit, waarbij ramen en deuren, behoudens het onmiddellijk doorlaten van personen of goederen, gesloten zijn, één punt kost en twaalf keer per kalenderjaar mag worden gehouden;

    • b.

      een op een bij de inrichting behorend terras, tuin of erf te houden incidentele festiviteit, welke duurt tot uiterlijk 19.00 uur, twee punten kost en zes keer per kalenderjaar mag worden gehouden;

    • c.

      een op een bij de inrichting behorend terras, tuin of erf te houden te houden incidentele festiviteit, welke eindigt tussen 19.00 uur en 23.00 uur, drie punten kost en twee keer per kalenderjaar mag worden gehouden;

    • d.

      een op een bij de inrichting behorend terras, tuin of erf te houden, in een binnen de binnenstad aangewezen gebied als bedoeld in het tweede lid, te houden incidentele festiviteit, welke eindigt tussen 23.00 uur voorafgaand aan en 00.30 uur op een dag niet zijnde een werkdag, vier punten kost en één keer per kalenderjaar mag worden gehouden.

  • 2.

    Het college kan in de binnenstad gebieden aanwijzen waar incidentele festiviteiten tot 00.30 uur mogen worden gehouden. In de overige gebieden zijn incidentele festiviteiten tot 23.00 uur toegestaan.

  • 3.

    Het equivalente geluidniveau Leq, T veroorzaakt door een festiviteit die inpandig in de inrichting plaatsvindt bedraagt, in een geluidgevoelige ruimte van een in- of aanpandige woning, voor zover deze woning niet is aan te merken als bedrijfswoning van de eigen inrichting, niet meer dan 40 dB(A), bij gesloten ramen en deuren.

  • 4.

    Het equivalente geluidniveau Leq, T veroorzaakt door een inrichting waar een festiviteit plaatsvindt op een bij de inrichting behorend terras, tuin of erf bedraagt niet meer dan 75 dB(A) en 80 dB(C) gemeten voor de gevel van woningen, woonboten en andere geluidgevoelige gebouwen zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, voor zover het geen gevel van een bedrijfswoning van de eigen inrichting betreft.

  • 5.

    Een incidentele festiviteit moet tenminste veertien dagen voor de datum waarop deze plaatsvindt aan het college zijn gemeld.

  • 6.

    Het college stelt een formulier vast voor het doen van de kennisgeving als bedoeld in het vijfde lid.

  • 7.

    De kennisgeving wordt geacht eerst dan te zijn gedaan wanneer het in het zesde lid bedoelde formulier, volledig en naar waarheid ingevuld, tijdig is ingeleverd (op de plaats op dat formulier vermeld).

  • 8.

    Een kennisgeving wordt tevens geacht te zijn gedaan wanneer het college op verzoek van de drijver van een inrichting een incidentele festiviteit, die redelijkerwijs niet te voorzien was, terstond toestaat.

  • 9.

    Het college is bevoegd nadere regels te stellen in het kader van hetgeen in dit artikel is bepaald.

II. wijzigingen per 1 februari 2018 inwerking te laten treden;

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 1 februari 2018.

,burgemeester.

J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart

,griffier.

Drs. R.G.R. Jeene CMC

Naar boven