Wijziging Verordening op het burgerinitiatief

Besluit

 

De Verordening op het burgerinitiatief als volgt te wijzigen:

Verordening BI OUD

Verordening BI NIEUW

Artikel 1 Begripsbepalingen

(derde bullit)

  • -

    Verzoeker: degene die een burgerinitiatiefvoorstel heeft ingediend.

Artikel 1 Begripsbepalingen

(derde en vierde bullit)

  • -

    Verzoeker(s): de initiatiefgerechtigde(n) die een burgerinitiatiefvoorstel heeft of hebben ingediend. Er kunnen maximaal 3 verzoekers zijn.

  • -

    Ondersteuners: de initiatiefgerechtigde(n) die het burgerinitiatiefvoorstel ondersteunen.

 

Artikel 3 Indiening verzoek

  • 1.

    Het verzoek tot plaatsing van een burgerinitiatiefvoorstel op de agenda van de vergadering van de raad wordt schriftelijk of digitaal ingediend bij de voorzitter van de raad. De griffie zal de verzoeker gedurende de verdere procedure adviseren en begeleiden.

Artikel 3 Indiening verzoek

  • 1.

    Het verzoek tot plaatsing van een burgerinitiatiefvoorstel op de agenda van de vergadering van de raad wordt schriftelijk of digitaal ingediend bij de voorzitter van de raad. De griffie zal de verzoeker(s) gedurende de verdere procedure adviseren en begeleiden. De verzoeker(s) onderhouden gedurende het gehele traject zelf contact met de ondersteuners en informeren hen over de voortgang.

 

Artikel 6 Procedure ontvankelijk burgerinitiatief

  • 1.

    Een ontvankelijk burgerinitiatiefvoorstel wordt geplaatst op de agenda van de eerstvolgende vergadering van de raad, tenzij de schriftelijke oproep hiervoor reeds verzonden is. In dat laatste geval wordt het burgerinitiatiefvoorstel op de agenda van de daaropvolgende vergadering geplaatst.

  • 2.

 

Artikel 6 Procedure ontvankelijk burgerinitiatief

  • 1.

    Een ontvankelijk burgerinitiatiefvoorstel wordt geplaatst op de agenda van de eerstvolgende vergadering van de raad, tenzij de oproep hiervoor reeds gepubliceerd is. In dat laatste geval wordt het burgerinitiatiefvoorstel op de agenda van de daaropvolgende vergadering geplaatst.

  • 2.

Artikel 6 Procedure ontvankelijk burgerinitiatief

  • 3.

    De voorzitter van de raad of de voorzitter van de raadscommissie nodigt de verzoeker uit voor de vergadering waarvoor het burgerinitiatiefvoorstel is geagendeerd. De verzoeker of een door hem aangewezen persoon bedoeld in artikel 4, tweede lid, sub a, heeft tijdens deze vergadering de gelegenheid om zijn burgerinitiatiefvoorstel mondeling nader toe te lichten.

 

Artikel 6 Procedure ontvankelijk burgerinitiatief

  • 3.

    De voorzitter van de raad of de voorzitter van de raadscommissie nodigt de verzoeker(s) uit voor de vergadering waarvoor het burgerinitiatiefvoorstel is geagendeerd. De verzoeker(s) of een door de verzoeker(s) aangewezen ondersteuner heeft tijdens deze vergadering de gelegenheid om het burgerinitiatiefvoorstel mondeling nader toe te lichten.

Artikel 7 Burgerjaarverslag

De burgemeester brengt elk jaar in het burgerjaarverslag verslag uit over de werking van het recht van burgerinitiatief in de praktijk. 

Vervalt

  • 2.

    Over dit besluit geen referendum mogelijk te maken omdat het een organisatorische aangelegenheid van de raad betreft

Zoetermeer, 18 december 2017

 

de griffier,

drs. R. Blokland

 

de voorzitter,

MCM Ch.B. Aptroot

 

Naar boven