Besluit vervanging papieren archiefbescheiden gemeente Bunnik

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik

 

Gelet op:

artikel 7 van de Archiefwet

de regeling van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 6 december 2012 nr. WJZ/466161(10265), tot wijziging van de Archiefregeling in verband met het stellen van nadere regels omtrent vervanging;

artikel 6 van het Archiefbesluit 1995; .

 

besluit(en):

Artikel 1  

  • 1.

    over te gaan tot vervanging van de papieren archiefbescheiden die op grond van ‘Selectielijst gemeenten en intergemeentelijke organen 2017’ voor bewaring of vernietiging in aanmerking komen, door digitale reproducties waarna de papieren archiefbescheiden worden vernietigd.

  • 2.

    reproductie geschiedt op de wijze zoals omschreven in het ‘Handboek vervangen analoge documenten gemeente Bunnik 2019’, vastgesteld op 18 december 2018 en bekendgemaakt op 21 december 2018.

  • 3.

    het ‘Handboek vervangen analoge documenten gemeente Bunnik 2019’ maakt deel uit van dit besluit en is toegevoegd als bijlage bij dit besluit.

 

Artikel 2  

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2019.

 

Artikel 3  

Dit besluit kan worden aangehaald als: Besluit vervanging papieren archiefbescheiden gemeente Bunnik.

Odijk, 18 december 2018

burgemeester en wethouders,

 

De secretaris,

De burgemeester,

mr. G. Veenhof

R. van Bennekom

 

 

Bezwaarclausule

Tegen dit besluit staat bezwaar open. Heeft u opmerkingen, vragen of wilt u meer informatie over dit besluit, bel dan met de bij de contactgegevens genoemde persoon (rechtsboven dit besluit). Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na de dag van verzending een bezwaarschrift indienen ter attentie van het bestuursorgaan van de gemeente Bunnik dat het besluit heeft genomen, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht en de gronden van uw bezwaar. Wanneer u zich laat vertegenwoordigen of gebruik maakt van een gemachtigde, verzoeken wij u tevens te vermelden de naam en het adres van deze persoon. Wanneer voor het indienen van een gemachtigde die niet advocaat is, gebruik wordt gemaakt, verdient het aanbeveling de machtiging direct bij te sluiten.

Het bezwaarschrift kunt u ook digitaal indienen via het Digitaal loket Bunnik op de website van de gemeente Bunnik. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

 

Voorlopige voorziening

Dit besluit geldt ook tijdens de bezwaarprocedure. Als u wilt dat het besluit niet meteen ingaat, kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank. Dat is een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen als u al een bezwaarschrift heeft ingediend. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

U kunt het verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht, ook hiervoor dient u te beschikken over een DigiD. Op de genoemde site is hierover meer informatie te vinden.

 

Kosten

Aan het indienen van een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden. De griffie van de rechtbank kan u informatie verstrekken over de hoogte van deze kosten.

Naar boven