Wijziging Lokaal beloningsbeleid

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GRONINGEN:

 

Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, de Ambtenarenwet, de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Groningen;

BESLUIT:

 

tot het vaststellen van het wijzigingsbesluit van het lokaal beloningsbeleid.

Artikel 1:

artikel 10:12 komt als volgt te luiden:

 

Artikel 10:12 Daadwerkelijk verrichten van werkzaamheden

  • 1.

    De vergoeding voor het daadwerkelijk verrichten van werkzaamheden staat los van de vergoeding voor het zich beschikbaar houden.

  • 2.

    De vergoeding per uur voor verrichten van werkzaamheden buiten de reguliere werktijden (maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur) is gelijk aan het uurloon behorende bij de schalen en maxima genoemd in artikel 10:8. Daarboven wordt er maandelijks een structurele overwerkvergoeding uitbetaald welke conform artikel 3:18 ARG wordt berekend. De structurele overwerkvergoeding wordt aan het begin van kalenderjaar vastgesteld op grond van de gemiddelde overwerkwerkvergoeding van het voorafgaande kalenderjaar. Aan het einde van het kalenderjaar wordt berekend op welke overwerkvergoeding er daadwerkelijk recht is geweest. Eventueel te veel ontvangen overwerkvergoeding wordt dan verrekend met toekomstige overwerkvergoedingen of teruggevorderd. Te weinig ontvangen overwerkvergoeding wordt nabetaald bij de eerst volgende salarisuitbetaling. In uitzonderlijke situaties kan de directeur GGD beslissen om de hoogte van de structurele overwerkvergoeding lopende het kalender jaar aan te passen. Bijvoorbeeld indien wordt verwacht dat er een groot verschil gaat ontstaan tussen de berekende overwerkvergoeding en daadwerkelijke overwerkvergoeding.

Artikel 2:

Deze wijziging in het lokaal beloningsbeleid gemeente Groningen treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking en werkt terug tot en met 1 januari 2018.

 

Gedaan te Groningen in de collegevergadering van 19 december 2017.

De burgemeester,

Peter den Oudsten.

De gemeentesecretaris,

Peter Teesink.

Naar boven