Wijziging Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Gouda;

gelezen het voorstel van 30 oktober 2018;

gelet op het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2009;

gelet op de wens van de raad om handhavend op te treden tegen fietsen, die onafgebroken staan geparkeerd, plaatsen aan te wijzen aan de noord- en de zuidzijde van het Station Gouda en het Regentesseplantsoen te Gouda;

overwegende dat het wenselijk is om voor deze plaatsen een maximale parkeerduur te bepalen en deze aanwijzing op te nemen in het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2009;

overwegende dat het wenselijk is dat er buitend de daartoe aangewezen plaatsen geen fietsen en bromfietsen worden geparkeerd;

gelet op artikel 5:6, van de Algemene plaatselijke verordening Gouda 2009;

besluit tot:

Artikel 1  

Na artikel 12 van het Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2009 wordt een artikel toegevoegd, luidende:

 

Artikel 12a

  • 1.

    De volgende plaatsen worden aangewezen als plaats, waar geen fietsen en bromfietsen mogen worden geparkeerd, als bedoeld in artikel 5:6, eerste lid van de APV (in bijlage 1 in ROOD aangegeven gebieden):

    • -

      Noordzijde Station Gouda

    • -

      Zuidzijde Station Gouda

  • 2.

    De volgende plaatsen worden aangewezen als plaats, waar fietsen en bromfietsen mogen worden geparkeerd, als bedoeld in artikel 5:6, tweede en derde lid van de APV. Het is verboden in deze plaatsen fietsen of bromfietsen langer dan 14 dagen onafgebroken te parkeren (in bijlage 1 in GROEN aangegeven gebieden):

    • -

      Noordzijde Station Gouda, met uitzondering van de bewaakte fietsenstalling

    • -

      Zuidzijde Station Gouda, met uitzondering van de bewaakte fietsenstalling

    • -

      Regentesseplantsoen

  • 3.

    De volgende plaatsen worden aangewezen als plaats, waar fietsen en bromfietsen mogen worden geparkeerd, als bedoeld in artikel 5:6, tweede en derde lid van de APV. Het is verboden in deze plaatsen fietsen of bromfietsen langer dan 3 uur onafgebroken te parkeren (in bijlage 1 in ORANJE aangegeven gebieden):

    • -

      Gedeelte voorplein Huis van de Stad (Noordzijde Station Gouda)

  • 4.

    De exacte plaatsen zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende Bijlage 1 ‘Aanwijzingsplaatsen voor het fietsparkeren’.

Artikel 2  

Het aanwijsbesluit van 20 september 2011 (nr. 678988), inhoudende de aanwijzing van plaatsen als bedoeld van artikel 5:6 derde lid APV wordt ingetrokken. Daarnaast worden navolgende verkeersbesluiten ingetrokken:

943054-2015 (23-04-2015)

924342-2015 (05-01-2015)

880714-2014 (30-06-2014)

Artikel 3  

Dit besluit treedt per 1 januari 2019 in werking.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit wijziging Aanwijsbesluit Algemene plaatselijke verordening Gouda 2009 inzake aanwijzing parkeerplaatsen voor fietsen en bromfietsen.

Aldus besloten in de vergadering van 30 oktober 2018.

Burgemeester en wethouders van Gouda,

de secretaris,

dr. E.M. Branderhorst

de burgemeester,

dr. M. Schoenmaker

Bezwaarmogelijkheden  

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van verzending/uitreiking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Gouda.

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op.

Het bezwaarschrift moet tenminste uw naam en adres bevatten, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en de gronden van het bezwaar en voorzien zijn van uw handtekening.

Voorts wordt u verzocht een afschrift van het bestreden besluit mee te sturen en kenbaar te maken op welk telefoonnummer u bereikbaar bent.

Het bezwaarschrift moet u sturen naar het College van burgemeester en wethouders, Centraal Juridische Afdeling, Postbus 1086, 2800 BB te Gouda.

Desgewenst kunt u de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken.

Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd. De griffie van de rechtbank zendt ter betaling een acceptgiro toe.

Bijlage 1 ‘Aanwijzingsplaatsen voor het fietsparkeren’

 

 

 

Naar boven