Besluit tot wijziging van burgemeester en wethouder van gemeente Amstelveen van de Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning Amstelveen

Z-2018/053878

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen,

gelezen het advies van afdeling Sociale Voorzieningen;

gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

besluiten vast te stellen het volgende besluit tot wijziging van burgemeester en wethouder van gemeente Amstelveen van de Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning Amstelveen.

Artikel I  

De Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning Amstelveen wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 26 wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 26. Regels voor het Persoonsgebonden budget (Pgb)

  • 1.

    Een persoonsgebonden budget is een geldbedrag bedoeld om zelf een maatwerkvoorziening aan te schaffen of te betalen. Het college bepaalt of een Pgb wordt toegekend. In de beschikking wordt het te bereiken doel opgenomen.

  • 2.

    Een Pgb wordt verstrekt indien naar het oordeel van het college is gewaarborgd dat de in te kopen diensten en hulpmiddelen veilig, doeltreffend en cliëntgericht worden verstrekt.

  • 3.

    Bij het beoordelen van de kwaliteit weegt het college mee of de hulpmiddelen en diensten in redelijkheid geschikt zijn voor het doel waarvoor het Pgb wordt verstrekt.

  • 4.

    Een richtlijn voor de bedragen die in de vorm van een Pgb worden verstrekt, worden jaarlijks vastgelegd in het Financieel Besluit maatschappelijke ondersteuning Amstelveen.

  • 5.

    De cliënt dient voor de jaarlijkse tegemoetkoming voor het voldoen van het onderhoudscontract en de verzekering van een hulpmiddel een onderhoudsnota te overleggen.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 11 december 2018.

De secretaris,

Bert Winthorst

De burgemeester,

Bas Eenhoorn

Naar boven