Ontwerp-Nadere regels behorende bij de Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen Súdwest-Fryslân 2018 ter inzage

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslânmaakt bekend dat met ingang van 14 december 2018 gedurende 6 weken na bekendmaking van deze mededeling ter inzage ligt de ontwerp-Nadere regels behorende bij de Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen Súdwest-Fryslân 2018.

 

De Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen Súdwest-Fryslân 2018 verplicht het college nadere regels te stellen over de openstelling van de begraafplaatsen, de tijden voor het begraven en het bezorgen van as, inrichting en indeling van de begraafplaatsen, de afmetingen van de graven, de uitgifte van de graven en over de wijze van aanvragen van de vergunning, de aard en de afmetingen en de wijze van aanbrengen van grafbedekking. Daarnaast bevatten de Nadere regels voorschriften voor het verlenen van vergunningen voor grafkelders, particuliere gedenkplaatsen en over het ruimen van een graf.

 

De ontwerp-Nadere regels en de daarbij behorende Bijlage liggen van 14 december 2018 tot en met 24 januari 2019 voor een ieder ter inzage bij het Team Juridische en Veiligheidszaken. Op verzoek wordt tegen betaling van de kosten een afschrift van het ontwerp verstrekt. Daarnaast is ter informatie een overzicht van artikelen uit de Beheerverordening toegevoegd waarnaar in de Nadere regels wordt verwezen.

 

In deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze geven op de ontwerp-Nadere regels en de daarbij behorende Bijlage bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân, t.a.v. het team JVZ, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek.

Ook is het mogelijk mondeling een zienswijze te geven. Indien u mondeling uw zienswijze wilt geven of nadere informatie wenst, kunt u contact opnemen met Frits Groeneveld van het team Juridische en Veiligheidszaken, telefoon 14 0515.

 

Naar boven