Gemeente Heerlen – Openbare Bekendmaking Vaststelling horecavisie en kadernota horeca Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 28 november 2018 de Horecavisie Heerlen en de Kadernota Horeca Heerlen heeft vastgesteld.

De Horecavisie is de ruimtelijk economische visie op de horecaontwikkeling in Heerlen voor de komende jaren.

In deze visie wordt aangegeven welk potentieel (per horecacategorie en -locatie) er is, in welke gebieden nog uitbreiding kan plaatsvinden en worden per verschillende deelgebieden actielijnen geformuleerd om de kwaliteit en beleving van de horeca te verbeteren.

Deze visie dient als richtinggevend kader voor nieuwe bestemmingsplannen en de uitwerking van de plannen voor verbetering en stimulering van het horeca aanbod en de besluitvorming over nieuwe horeca-initiatieven.

Naast de Horecavisie heeft de gemeenteraad de Kadernota Horeca - het uitvoeringsprogramma - vastgesteld. De Kadernota Horeca stelt de Horecavisie centraal en biedt daarvoor toegesneden regels voor vergunningverlening aan horecabedrijven met als motto: bevorderen van de dynamiek en de juiste horeca op de juiste plek. De nota biedt kaders voor objectieve toetsings-gronden die zowel voor de gemeente, ondernemers als omwonenden duidelijkheid verschaffen ten aanzien van vergunningverlening en handhaving, mede ten behoeve van de uitvoering van de in de Horecavisie genoemde actielijnen en aandachtspunten.

De Horecavisie en de Kadernota Horeca zijn in samenspraak met de organisaties Koninklijke Horeca Nederland, Bewonersraad Heerlen Centrum, Heerlen Mijn Stad, Stichting Streetwise en de politie opgesteld.

Tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de Horecavisie en de Kadernota Horeca kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingediend.

De Horecavisie en de Kadernota Horeca treft u aan op de website van de gemeente op: https://www.heerlen.nl.

Naar boven