Verordening tot wijziging van de Verordening Parkeerbelasting 2018, gemeente Amsterdam

De gemeenteraad van Amsterdam

 

Gezien de voordracht van burgemeester en wethouders van 6 november 2018 (Gemeenteblad afd. 1, nr. 1272);

Mede gezien de aangenomen motie van de leden Boomsma, Van der Burg, Ceder, Yilmaz, Van Soest en Kreuger (Gemeenteblad afd. 1, nr. 1314);

Gelet op:

  • -

    artikelen 169 en 225 van de Gemeentewet;

  • -

    de Verordening Parkeerbelastingen Amsterdam en de daarbij behorende tarieventabel;

  • -

    artikel 2, lid 4, sub f van de Algemene Inspraakverordening,

 

Besluit:

 

 

  • I.

    Vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Verordening Parkeerbelasting 2018, vastgesteld bij Raadsbesluit van 6 juni 2018 (Gemeenteblad 2018, 130639)

Artikel 1  

In Hoofdstuk 1. Tarieven in de Tarieventabel, behorende bij de Verordening Parkeerbelastingen 2018 onder tariefgebied 7 wordt onderdeel IV gewijzigd en komst als volgt te luiden:

 

Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) het Buiksloterkanaal, (3) de Distelhaven, (4) de middenas van de Papaverweg tot aan de kruising Papaverhoek en Papaverweg ter hoogte van huisnummers 1-3, (5) de Papaverweg naar de Klaprozenweg, (6) de middenas van de Klaprozenweg (7) de westelijke berm van de Klimopweg tot aan de Floraweg, (8) de Floraweg, (9) de oostelijke berm van de Vuurwerkerweg tot aan de Metaalbewerkerweg, (10) over de Buiksloterdijk in oostelijke richting tot aan het midden van de Kamperfoelieweg, (11) het midden van de Kamperfoelieweg tot aan het water van de Buiksloterbreek, (12) het water van de Buiksloterbreek tot aan het Noordhollandsch Kanaal, (13) het Noordhollandsch Kanaal tot aan het IJ.

Artikel 2  

In Hoofdstuk 1. Tarieven in de Tarieventabel, behorende bij de Verordening Parkeerbelastingen 2018 onder tariefgebied 7 wordt onderdeel V gewijzigd en komt als volgt te luiden:

Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) het midden van het Noord-Hollandsch Kanaal, (3) het midden van de Johan van Hasseltweg, (4) de oostzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg, (5) de noordelijke berm van de Nieuwe Purmerweg tot aan de Ringsloot, (6) de Grote Die, (7) via de Kleine Die en de Grote Haven naar het midden van Zijkanaal K naar Nieuwendam tot aan de bocht aan de zuidoost zijde van het W.H. Vliegenbos, (8) de Nieuwendammerkade zuidelijk langs het W.H. Vliegenbos tot aan de Zamenhofstraat, (9), de westelijke berm van de Zamenhofstraat,tussen Nieuwendammerkade en de G.J. Ketjenweg, (10) het midden van de Zamenhofstraat, tussen G.J.Ketjenweg en de Zesde Vogelstraat, (11) het midden van de Zesde Vogelstraat inclusief parkeerplaatsen oostzijde, (12) de zuidzijde van de Vogelkade, (11) via het zuidoostelijk gelegen fietspad langs de Meeuwenlaan en (13) de westelijke berm van de Motorkade denkbeeldig doorgetrokken tot aan het IJ.

Artikel 3  

In Hoofdstuk 1. Tarieven in de Tarieventabel, behorende bij de Verordening Parkeerbelastingen 2018 onder tariefgebied 7 wordt onderdeel VII gewijzigd en komt als volgt te luiden:

 

Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door (1) vanaf de IJdoornlaan langs de oostzijde van begraafplaats de Nieuwe Noorder door het midden van het water, ten westen van de G.J. Scheurleerweg tot aan het zuidelijke fietspad van de Berend Boeijingastraat, (2) het westelijke fietspad van de Berend Boeijingastraat in denkbeeldige lijn doorgetrokken tot aan het water rondom Diopter, (3) het midden van het water rondom Diopter denkbeeldig doorgetrokken tot aan de afrit A10, (4) langs de afrit A10 tot aan de Nieuwe Leeuwarderweg, (5) door het midden van de Nieuwe Leeuwarderweg tot aan de IJdoornlaan, (6) IJdoornlaan tot aan viaduct bij fietspad Loenermark, (7) fietspad Loenermark tot aan noordgevel Loenermark 632-646, (8) door het midden van het water tot aan midden Nieuwe Leeuwarderweg, (9) het midden van de Nieuwe Leeuwarderweg tot het midden van de Johan van Hasseltweg en (10) het midden van de Johan van Hasseltweg tot het midden van het Noordhollandsch Kanaal, (11) het midden van het Noordhollandsch Kanaal tot het midden van de IJdoornlaan, (12) het midden van de IJdoornlaan, met uitzondering van het adres Buikslotermeerplein 2000 (Stadsdeelkantoor).

Artikel 4  

In Hoofdstuk 2. Vergunningen, vergunninggebieden en –tarieven in de Tarieventabel, behorende bij de Verordening Parkeerbelastingen 2018 wordt onder Stadsdeel Noord de omschrijving van vergunninggebied Noord-6 gewijzigd en komt als volgt te luiden:

 

Vergunninggebied Noord-6, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) het Buiksloterkanaal, (3) de Distelhaven, (4) de middenas van de Papaverweg tot aan de kruising Papaverhoek en Papaverweg ter hoogte van huisnummers 1-3, (5) de Papaverweg naar de Klaprozenweg, (6) de middenas van de Klaprozenweg (7) de westelijke berm van de Klimopweg tot aan de Floraweg, (8) de Floraweg, (9) de oostelijke berm van de Vuurwerkerweg tot aan de Metaalbewerkerweg, (10) over de Buiksloterdijk in oostelijke richting tot aan het midden van de Kamperfoelieweg, (11) het midden van de Kamperfoelieweg tot aan het water van de Buiksloterbreek, (12) het water van de Buiksloterbreek tot aan het Noordhollandsch Kanaal, (13) het Noordhollandsch Kanaal tot aan het IJ.

Artikel 5  

In Hoofdstuk 2. Vergunningen, vergunninggebieden en –tarieven in de Tarieventabel, behorende bij de Verordening Parkeerbelastingen 2018 wordt onder Stadsdeel Noord de omschrijving van vergunninggebied Noord-7 gewijzigd en komt als volgt te luiden:

 

Vergunninggebied Noord -7, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) het midden van het IJ, (2) het midden van het Noord-Hollandsch Kanaal, (3) het midden van de Johan van Hasseltweg, (4) de oostzijde van de Nieuwe Leeuwarderweg, (5) de noordelijke berm van de Nieuwe Purmerweg tot aan de Ringsloot, (6) de Grote Die, (7) via de Kleine Die en de Grote Haven naar het midden van Zijkanaal K naar Nieuwendam tot aan de bocht aan de zuidoostzijde van het W.H. Vliegenbos, (8) de Nieuwendammerkade zuidelijk langs het W.H. Vliegenbos tot aan de Zamenhofstraat, (9), de westelijke berm van de Zamenhofstraat, tussen Nieuwendammerkade en de G.J. Ketjenweg, (10) het midden van de Zamenhofstraat, tussen G.J.Ketjenweg en de Zesde Vogelstraat, (11) het midden van de Zesde Vogelstraat inclusief parkeerplaatsen oostzijde, (12) de zuidzijde van de Vogelkade, (11) via het zuidoostelijk gelegen fietspad langs de Meeuwenlaan en (13) de westelijke berm van de Motorkade denkbeeldig doorgetrokken tot aan het IJ.

Artikel 6  

In Hoofdstuk 2. Vergunningen, vergunninggebieden en –tarieven in de Tarieventabel, behorende bij de Verordening Parkeerbelastingen 2018 wordt onder Stadsdeel Noord de omschrijving van vergunninggebied Noord-9 gewijzigd en komt als volgt te luiden:

 

Vergunninggebied Noord-9, waarvan de grenzen worden gevormd door (1) vanaf de IJdoornlaan langs de oostzijde van begraafplaats de Nieuwe Noorder door het midden van het water, ten westen van de G.J. Scheurleerweg tot aan het zuidelijke fietspad van de Berend Boeijingastraat, (2) het westelijke fietspad van de Berend Boeijingastraat in denkbeeldige lijn doorgetrokken tot aan het water rondom Diopter, (3) het midden van het water rondom Diopter denkbeeldig doorgetrokken tot aan de afrit A10, (4) langs de afrit A10 tot aan de Nieuwe Leeuwarderweg, (5) door het midden van de Nieuwe Leeuwarderweg tot aan de IJdoornlaan, (6) IJdoornlaan tot aan viaduct bij fietspad Loenermark, (7) fietspad Loenermark tot aan noordgevel Loenermark 632-646, (8) door het midden van het water tot aan midden Nieuwe Leeuwarderweg, (9) het midden van de Nieuwe Leeuwarderweg tot het midden van de Johan van Hasseltweg en (10) het midden van de Johan van Hasseltweg tot het midden van het Noordhollandsch Kanaal, (11) het midden van het Noordhollandsch Kanaal tot het midden van de IJdoornlaan, (12) het midden van de IJdoornlaan, met uitzondering van het adres Buikslotermeerplein 2000 (Stadsdeelkantoor).

 

  • II.

    dat dit besluit wordt gepubliceerd in het Gemeenteblad.

 

  • III.

    dat dit besluit in werking treedt per 21 januari 2019.

Aldus besloten door de gemeenteraad voornoemd

in zijn vergadering op 28 november 2018.

De voorzitter

Femke Halsema

De raadsgriffier

Marijke Pe

Naar boven