Ontwerpbestemmingsplan ‘Abdij Lilbosch/LIVAR – Experience Centre’, Echt

Het college van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren heeft in de vergadering van 20 november 2018 besloten om het ontwerpbestemmingsplan ‘Abdij Lilbosch/LIVAR – Experience Centre’ overeenkomstig het bepaalde in ex artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in procedure te brengen.

Bestemmingsplan

Het plangebied bestaat uit twee deelgebieden:

  • 1.

    het gebouwencomplex behorende bij Abdij Lilbosch gelegen aan de Pepinusbrug 6 te Peij-Echt; en

  • 2.

    de percelen kadastraal bekend Echt, sectie AA, nrs. 522 (ged.), 523, 527, 528, 529, 530, 531, 924 (ged.), 1070 en 1071 en plaatselijk bekend als Zandweg 10 Maria Hoop.

 

De Abdij Lilbosch is voornemens om haar veehouderijactiviteiten rondom het Limburgse kloostervarken (Livar-varken) op een passende wijze te bestemmen, uit te breiden en hieraan een totaalconcept rondom het Livar-varken te verbinden. Op de locatie Zandweg 10 zal hiertoe een ‘Livar Experience Centre’ gerealiseerd worden. Ter plaatse van het Livar Experience Centre worden de varkenshouderijactiviteiten gecombineerd met een bezoekerscentrum, vleesatelier en een slachterij.

 

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 30 november 2018 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Voorts kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt –Susteren (www.echt-susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl ingezien worden.

Gedurende deze termijn bestaat voor een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Abdij Lilbosch/LIVAR – Experience Centre’. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met het secretariaat van de afdeling Leefomgeving (tel. 0475 – 478 478).

 Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven