Wijziging Financiële verordening gemeente Meierijstad 2017

De raad van de gemeente Meierijstad,

Gezien het voorstel van de griffier van 8 oktober 2018;

Gelet op artikel 212 van de Gemeentewet;

Besluit gemeenteraad:

1

de Financiële verordening gemeente Meierijstad 2017 als volgt te wijzigen:

Artikel 3, lid 1

In de begroting worden de geraamde lasten en baten weergegeven van de programma’s en in de jaarstukken worden de gerealiseerde lasten en baten van de programma’s weergegeven.

Artikel 3, lid 4

Incidentele baten en lasten groter dan € 20.000,- worden afzonderlijk gespecificeerd in het bij de begroting en jaarrekening opgenomen overzicht incidentele baten en lasten.

Artikel 6, lid 3

De eerste tussentijdse rapportage is een financiële afwijkingenrapportage; de tweede tussentijdse rapportage is een afwijkingenrapportage op zowel voortgang van beleid als financiën. De rapportages worden eventueel gecombineerd met een voorstel tot wijziging van de begroting, waarbij het college zoekt naar oplossingen en een voorstel doet ter dekking van de wijziging van de begroting.

Artikel 20

In de paragraaf bedrijfsvoering bij de begroting en de jaarstukken neemt het college naast de verplichte onderdelen op grond van artikel 14 van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten in ieder geval informatie op over ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening, privacy, informatieveiligheid en planning en control.

2

de wijziging van de Financiële verordening gemeente Meierijstad met ingang van de datum van vaststelling in werking te laten treden.

 

Aldus besloten in zijn openbare vergadering van 8 november 2018,

De griffier,

A.F.J. Franken,

De burgemeester,

ir. C.H.C. van Rooij

Naar boven