Terinzagelegging ontwerp-bestemmingsplan Gemmenicherweg 56 en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarde Wet Geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van Vaals maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan " Gemmenicherweg 56 te Vaals" met ingang van 30 november 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Op grond van het vigerend bestemmingsplan Buitengebied 2013 is binnen de bestemming Wonen maximaal één woning met de daarbij behorende bouwwerken is toegestaan. In het bestaande hoofdgebouw is echter een tweede zelfstandige wooneenheid aanwezig, waarvan gebleken is dat deze behoort tot de historische (woon)voorraad van de gemeente Vaals. Het onderhavige ontwerp bestemmingsplan maakt deze tweede woning planologisch mogelijk.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf 30 november 2018 tijdens openingsuren van het gemeentehuis voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage. Tevens kunnen de plannen vanaf deze datum op de gemeentelijke website www.vaals.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-identificatienummer: NL.IMRO.0981.BPgemmenicherweg56-ON01) worden bekeken.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan een schriftelijke zienswijze sturen naar de gemeenteraad van Vaals, postbus 450, 6291 AT Vaals, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Gemmenicherweg 56”. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u via het Klantcontactcentrum (043-3068568) contact opnemen met dhr. T. Keulders van de afdeling Ruimte.

Ontwerp-besluit hogere grenswaarde

Gelijktijdig met het ontwerp-bestemmingsplan wordt het ontwerp- besluit Vaststelling hogere grenswaarden in het kader van de Wet Geluidhinder met ingang van 30 november 2018 voor zes weken ter inzage gelegd. Uit akoestisch onderzoek in het kader van de planologische procedure, is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor weglawaai uit de Wet Geluidhinder, op de gevels van Gemmenicherweg 56 wordt overschreden. Bij overschrijding van de voorkeursgrenswaarde is – onder voorwaarden – ontheffing (= vaststelling hogere waarde) mogelijk tot de maximale ontheffingswaarde. Het college is voornemens te besluiten voor de noordgevel van Gemmenicherweg 56 een hogere waarde vast te stellen van 52 dB.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, via postbus 450, 6290 AL Vaals. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u via het Klantcontactcentrum (043-3068568) contact opnemen met dhr. T. Keulders van de afdeling Ruimte. De stukken zijn tijdens openingsuren op het gemeente te Vaals.

 

Vaals, 30 november 2018

Burgemeester en wethouders van Vaals

Naar boven