Dertiende wijziging Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2016

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Rotterdam, elk voor zover het zijn bevoegdheid betreft,

 

gelezen het voorstel van de algemeen directeur van 8 januari 2018;

 

gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

overwegende dat het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2016 periodiek gewijzigd wordt;

besluiten vast te stellen:

 

Dertiende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2016

Artikel I

Het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2016 wordt als volgt gewijzigd.

A

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 2.5 door een komma wordt aan artikel 2.5 toegevoegd: met uitzondering van overeenkomsten als bedoeld in artikel 3 van de Verordening leningverstrekking en garantieverlening Rotterdam 2014.

B

In artikel 2.13, eerste lid, wordt “met uitzondering van garantiestellingen, borgtochtovereenkomsten en overeenkomsten bedoeld in artikel 10.8 van dit besluit” vervangen door: met uitzondering van besluiten tot het verrichten van de rechtshandelingen, bedoeld in de artikelen 4.3 en 10.8 van dit besluit.

C

In artikel 2.20 wordt “met uitzondering van garantiestellingen, borgtochtovereenkomsten en overeenkomsten bedoeld in artikel 10.8 van dit besluit, binnen het voor hem door de raad vastgestelde budget” vervangen door: binnen het voor hem door de raad vastgestelde budget, met uitzondering van besluiten tot het verrichten van de rechtshandelingen, bedoeld in de artikelen 4.3 en 10.8 van dit besluit.

D

In artikel 2.22 wordt “met uitzondering van garantiestellingen, borgtochtovereenkomsten en overeenkomsten bedoeld in artikel 10.8 van dit besluit, binnen het voor hem door de raad vastgestelde budget” vervangen door: binnen het voor hem door de raad vastgestelde budget, met uitzondering van besluiten tot het verrichten van de rechtshandelingen, bedoeld in de artikelen 4.3 en 10.8 van dit besluit.

E

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 3.2, eerste lid, door een komma, wordt aan het eerste lid toegevoegd: met dien verstande dat de algemeen directeur slechts bevoegd is de bevoegdheden, bedoeld in artikel 4.3, te ondervolmachten aan de concerncontroller.

F

In artikel 3.4, derde lid wordt “het openen van kredietfaciliteiten ten behoeve” vervangen door: het ontvangen van zekerheden.

G

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 4.1 door een puntkomma wordt aan artikel 4.1 een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • 11.

    het verlenen van subsidieonderdeel II als bedoeld in de Regeling investeringssubsidies breedtesport-, scouting- en speeltuinverenigingen.

H

Artikel 4.3 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    In het vijfde onderdeel komt de eerste volzin te luiden:

    het verstrekken van leningen aan en het verlenen van garanties ten behoeve van rechtspersonen, bedoeld in de Verordening leningverstrekking en garantieverlening Rotterdam 2014.

  • 2.

    Onder vernummering van het zesde tot en met het tiende onderdeel tot het zevende tot en met het elfde onderdeel wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

    • 6.

      alle civielrechtelijke rechtshandelingen die nodig zijn ter realisering van zekerheidsrechten, die aan de gemeente verschaft worden in het kader van door de gemeente te verstrekken leningen en garanties als bedoeld in de Verordening leningverstrekking en garantieverlening Rotterdam 2014;

I

Artikel 7.1 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    In het tweede onderdeel vervalt: “de Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006 en in” en wordt na “woningvoorraad” toegevoegd: “en in de Verordening toegang woningmarkt en samenstelling woningvoorraad 2017.

  • 2.

    Aan het derde onderdeel wordt na “woningvoorraad” ingevoegd: “en de Verordening toegang woningmarkt en samenstelling woningvoorraad 2017, voor zover niet in ondermandaat is opgedragen aan de concerndirecteur van het cluster Stadsbeheer of de concerndirecteur van het cluster Dienstverlening”.

  • 3.

    Het zestiende onderdeel vervalt.

  • 4.

    Het negentiende onderdeel vervalt;

  • 5.

    In het zesendertigste onderdeel vervalt: “van de Bestuursdienst”;

  • 6.

    In het negenendertigste onderdeel vervalt: “, voor zover het niet betreft het verlenen van vergunningen op basis van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, met inachtneming van hoofdstuk 5 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht”.

J

Artikel 8.1 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    onderdeel 8 komt te luiden:

    • 8.

      het handhaven van de Verordening toegang woningmarkt en samenstelling Woningvoorraad en de Verordening toegang woningmarkt en samenstelling Woningvoorraad 2017, met betrekking tot het wonen zonder huisvestingsvergunning in aangewezen gebieden, bedoeld in artikel 8 Huisvestingswet juncto artikel 2.2 van de Verordening toegang woningmarkt en samenstelling woningvoorraad en van de Verordening toegang woningmarkt en samenstelling woningvoorraad 2017.

  • 2.

    In onderdeel 24 wordt “artikel 170, eerste lid” vervangen door: artikel 170, eerste en vierde lid.

K

Na artikel 11.20 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 11.21 Commandant Koninklijke Marechaussee: collegemandaat

Aan de Commandant Koninklijke Marechaussee wordt door het college van burgemeester en wethouders mandaat verleend tot het toepassen van de bevoegdheid, bedoeld in artikel 170, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na de bekendmaking ervan in het Gemeenteblad, met uitzondering van artikel I onderdeel K dat in werking treedt op 1 februari 2018.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 16 januari 2018.

De secretaris,

C.M. Sjerps

De burgemeester,

B.J. Eerdmans, l.b.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 16 januari 2018.

De burgemeester,

B.J. Eerdmans, l.b.

Dit gemeenteblad 2018, nummer 4, is uitgegeven op 17 januari 2018 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halve Maanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven