Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 23-10-2018

 

 

23 oktober 2018

 

 

Onderwerp

Besluit

 

 

Benoeming leden Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) 2019

Samenvatting

Het college heeft besloten de raad voor te stellen om leden van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit te benoemen per 1 januari 2019. De commissie houdt zich bezig met de toetsing van het uiterlijk van bouwwerken bij vergunningaanvragen. Drie leden worden herbenoemd en er wordt een nieuw lid benoemd..

 

Het college

  • 1.

    stelt de raad voor om de volgende leden te benoemen voor een termijn van 2 jaar (van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020): Dhr. Ir. C.M. Rouw (monumenten) Dhr. Ing. F. Heldoorn (burgerlid)

  • 2.

    stelt de raad voor om de volgende leden te benoemen voor een termijn van 3 jaar (van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2021): Mw. Ir. W. Voorwinde (voorzitter, gemandateerde) Mw. Ir. S. Loen (secretaris)

  • 3.

    stelt de raad voor om ontslag te verlenen aan: Mw. Ir. C.M. de Kovel (secretaris)

  • 4.

    wijkt af van het aanbestedingsbeleid door de benoeming van de leden van de CRK niet aan te besteden

 

 

Informatienota vergoeden meerkosten Stichting Krimpenerwaard Marketing en Promotie

Samenvatting

Het college neemt kennis van de ontstane financiële situatie bij de Stichting Krimpenerwaard Marketing en Promotie als gevolg van een late start van de coördinator waardoor werkzaamheden door andere partijen langer zijn voortgezet (Zilverstad Marketing en Stichting Promotie Krimpenerwaard). Deze kosten heeft de stichting uit haar budget betaald.

 

 

Beleidsregels bijzondere bijstand

Samenvatting

Het college heeft, onder voorbehoud van de reactie van de Adviesraad Sociaal Domein, de Beleidsregels bijzondere bijstand 2019 voorlopig vastgesteld. De beleidsregels geven het kader aan in welke situatie en onder welke voorwaarden bijzondere bijstand op grond van de Participatiewet kan worden verstrekt.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stelt, onder voorbehoud van het advies van de Adviesraad Sociaal Domein, de ‘Beleidsregels bijzondere bijstand 2019’ voorlopig vast;

  • 2.

    legt de beleidsregels voor aan de Adviesraad Sociaal Domein met het verzoek hun mening te geven over enkele wijzigingen ten opzichte van de huidige praktijk.

 

 

Ontheffing voor het afspelen van muziek in het centrum van Schoonhoven via geluidsboxen.

Samenvatting:

Het college heeft ontheffing verleend aan de Verenigde Ondernemers Centrum (VOC) Schoonhoven om in de openbare ruimte muziek af te spelen. Hiervoor worden de geluidsboxen gebruikt die zijn opgehangen langs de Dam, Haven en Lopikerstraat. In deze ontheffing zijn dagen en tijden opgenomen waarbinnen de muziek afgespeeld mag worden.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Verleent een ontheffing voor het ten gehore brengen van muziek via speakers in het centrum van Schoonhoven.

  • 2.

    Beperkt de periode voor het afspelen van deze muziek van dinsdag tot en met zaterdag van 10:30 tot 18:00 uur voor de periode van 23 oktober 2018 tot 31 december 2023.

 

 

Bijdrage tijdelijke huisvesting Schoonhovens College.

Samenvatting

Het college stelt aan de gemeenteraad voor een bijdrage van € 80.000,- te leveren aan de kosten voor het plaatsen van tijdelijke lokalen bij het Schoonhovens College locatie Vlisterweg. Deze locatie is te klein voor het aantal leerlingen en moet uitgebreid worden.

 

Besluit

Het college

  • 1.

    stelt aan de gemeenteraad voor een krediet van € 80.000,- ter beschikking te stellen voor tijdelijke huisvesting van het Schoonhovens College locatie Vlisterweg.

  • 2.

    stelt aan de gemeenteraad voor deze kosten ten laste te brengen van de algemene reserve

 

 

Koopzondagen voor november - december 2018 in Schoonhoven.

Samenvatting

Het college heeft opnieuw de resterende koopzondagen voor Schoonhoven in november – december 2018 vastgesteld op basis van de Verordening winkeltijden gemeente Krimpenerwaard 2018.

 

Besluit

Het college wijst opnieuw de aangevraagde koopzondagen voor november – december 2018 in Schoonhoven aan.

 

 

Omgevingsvergunning vervangen bijgebouw Opperduit 14 Lekkerkerk

Samenvatting

Het college verleent medewerking aan de vervanging van een bijgebouw op het perceel Opperduit 14 in Lekkerkerk. Het bouwplan zorgt voor een kwaliteitsverbetering op het terrein en draagt, door het gebruik voor uitbreiding van het op de locatie aanwezige museum, bij aan het behouden van de vitaliteit van het landelijk gebied. De ontwerp-vergunning wordt voor zes weken ter inzage gelegd.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Verleent medewerking aan de vervanging van een bijgebouw op het perceel Opperduit 14 in Lekkerkerk en wijkt daarmee af van het bestemmingsplan.

  • 2.

    Start de uitgebreide voorbereidingsprocedure genoemd in artikel 2.12, 1e lid, onder a, onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

  • 3.

    Stemt in met bijgevoegde ontwerp omgevingsvergunning en legt deze gedurende zes weken ter inzage.

  • 4.

    Mandateert de definitieve verlening van de omgevingsvergunning aan het afdelingshoofd ruimtelijke ontwikkeling tenzij er zienswijzen worden ingediend.

 

 

Teruggave historische vlag

Samenvatting

Door de teruggave gaat de vlag in eigendom over naar de familie Treure.

 

Besluit

  • 1.

    Het college besluit de in 1987 aan de voormalige gemeente Bergambacht geschonken historische vlag terug te geven aan de schenker, de familie Treure.

  • 2.

    Het college informeert de Raad hierover middels een Raadsinformatiebrief (R.I.B.).

 

 

Verslag “Kritische Prestatie Indicatoren - Archief- en Informatiebeheer 2017”.

Samenvatting

Het college heeft het verslag “Kritische Prestatie Indicatoren – Archief en informatiebeheer 2017” vastgesteld en ingestemd met het verbeterplan 2018/2019. Het verslag geeft een beeld van de stand van zaken van het archief- en informatiebeheer van de gemeente. Dit verslag en verbeterplan worden na vaststelling doorgestuurd naar de gemeenteraad. Dit verslag wordt in het kader van het interbestuurlijk toezicht ook doorgestuurd naar de provincie.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stelt het verslag “Kritische Prestatie Indicatoren - Archief en informatiebeheer 2017” van de streekarchivaris vast.

  • 2.

    Stemt in met het verbeterplan 2018/2019.

  • 3.

    Informeert de raad middels RIB.

  • 4.

    Informeert de provincie en de streekarchivaris over het verslag “Kritische Prestatie Indicatoren - Archief en informatiebeheer 2017” en het verbeterplan 2018/2019.

 

 

Financiële consequenties vaststelling IHP

Samenvatting

Het college heeft op 17 juli 2018 ingestemd met het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) en besloten aan de gemeenteraad voor te stellen om het IHP vast te stellen. In het IHP zijn afspraken met de schoolbesturen gemaakt over de onderwijshuisvesting. Bijvoorbeeld over de kwaliteit die nagestreefd wordt, de planning voor investeringen en de kostenverdeling.

 

Besluit

Het college

  • 1.

    Stelt de gemeenteraad voor om het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) vast te stellen.

  • 2.

    Stelt de gemeenteraad voor om de dekking van de kapitaallasten die voortvloeien uit realisatie van het IHP, jaarlijks via het begrotingsproces mee te nemen.

 

Naar boven