Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 16-10-2018

 

 

16 oktober 2018

 

 

Onderwerp

Besluit

Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Centrum Schoonhoven

Samenvatting

In de uitvoeringsovereenkomst tussen de gemeente en de Stichting BIZ Centrum Schoonhoven zijn afspraken gemaakt over de uitvoering van de bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Schoonhoven. Met deze BIZ wordt het economisch functioneren van het centrum en de onderlinge samenwerking van de ondernemers in het centrum versterkt. Voor het instellen van de BIZ centrum Schoonhoven dient de verordening ‘bedrijveninvesteringszone BIZ Centrum Schoonhoven 2019-2023’ vastgesteld te worden door de gemeenteraad zodat de bijdrage geheven kan worden ten behoeve van de BIZ-activiteiten.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stelt de uitvoeringsovereenkomst ‘bedrijveninvesteringszone Centrum Schoonhoven 2019-2023’ vast;

  • 2.

    Mandateert portefeuillehouder Economische Zaken (EZ) voor ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst;

  • 3.

    Legt de verordening ‘bedrijveninvesteringszone Centrum Schoonhoven 2019-2023’ ter vaststelling voor aan de gemeenteraad.

 

 

CVS overeenkomsten Krimpen aan de Lek

Samenvatting

In 2010 is er een Realisatieovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van het centrum van Krimpen aan de Lek. QuaWonen heeft aangegeven dat hun rol binnen deze herontwikkeling is afgerond met de realisatie van het Cultuurhuis. De overige partijen (Artica Vastgoedontwikkeling en gemeente Krimpenerwaard) willen de afspraken actualiseren om zodoende een spoedige afronding van het dorpshart te realiseren.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt in met de beëindigings-overeenkomst “rol QuaWonen”.

  • 2.

    stemt in met de Allonge realisatieovereenkomst Krimpen aan de Lek.

  • 3.

    Informeert de gemeenteraad over de stand van zaken door het versturen van een raadsinformatiebrief.

 

 

Financiële verordening gemeente Krimpenerwaard 2019

Samenvatting

  • Het College stelt de raad voor de Financiële verordening gemeente Krimpenerwaard 2019 vast te stellen en deze per 1 januari 2019 in werking te laten treden met terugwerkende kracht tot en met 1 november 2018.

  • De Financiële verordening is aangepast aan de wijzigingen in het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV) 2017.

 

Besluit

Het college besluit de raad voor te stellen de Financiële verordening gemeente Krimpenerwaard 2019 vast te stellen onder intrekking van de Financiële verordening 2017.

 

 

Ontwikkeling Kruiswijk in Vlist

Samenvatting

Voor de voormalige locatie van de Firma Kruiswijk in Vlist is een plan gemaakt met 7 woningen waarbij een ruimtelijke kwaliteitsslag gemaakt kan worden. Het college stemt in principe in met het voorgestelde plan en geeft opdracht een anterieure overeenkomst af te sluiten met initiatiefnemer.

 

Besluit

Het College stemt in principe in met het voorgestelde plan voor 7 woningen op de voormalige locatie Kruiswijk in Vlist.

Het College geeft opdracht een anterieure overeenkomst met kostenverhaal af te sluiten met initiatiefnemer, waarna de ruimtelijke procedure kan worden gestart.

 

 

Subsidieverlening voorschoolse voorzieningen 2019

Samenvatting

Het college verleent subsidie aan de organisaties voor voorschoolse voorzieningen voor het uitvoeren en in stand houden van peuteropvang en voorschoolse educatie. Met een raadsinformatiebrief geeft het college de gemeenteraad een overzicht van de te verlenen subsidies voorschoolse voorzieningen 2019. De verlening vindt plaats op basis van de algemene subsidieverordening 2019, het subsidiekader en de subsidieregeling voorschoolse voorzieningen.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Verleent subsidies voor voorschoolse voorzieningen 2019 conform de aanvraag van de instellingen.

  • 2.

    Stuurt de raadsinformatiebrief naar de gemeenteraad.

 

 

Najaarsrapportage, 1ste en 2de begrotingswijziging Groenalliantie

Samenvatting

Het college adviseert geen zienswijze in te dienen op de 1ste en 2de begrotingswijziging 2018 van de Groenalliantie volgend uit de najaarsrapportage 2018. De wijzigingen zijn conform het afgesproken beleid en de normale bedrijfsuitoefening.

 

Besluit:

Het college

  • 1.

    adviseert de raad geen zienswijze in te dienen op de 1ste en 2de begrotingswijziging 2018 die volgen uit de najaarsrapportage 2018.

  • 2.

    deelt de Groenalliantie mee, onder voorbehoud van instemming van de raad, dat er geen zienswijze wordt ingediend.

 

 

Wijzigingsplan Bovenberg 75 - 75 a

Samenvatting

Aan de Bovenberg 75 – 75 a was in het verleden een agrarisch bedrijf, met twee bedrijfswoningen, gevestigd. De agrarische bedrijfsvoering is beëindigd, maar de voormalige bedrijfswoningen worden nog bewoond. Het voortzetten of opstarten van een reële agrarische grondgebonden bedrijfsvoering is door het ontbreken van weiland niet meer aan de orde. Initiatiefnemer heeft geen intentie voor het voortzetten of starten van een agrarisch bedrijf. Met het wijzigingsplan worden de voormalige bedrijfswoningen omgezet in ‘gewone’ woningen.

 

Besluit

Het college stelt het wijzigingsplan ‘Buitengebied Bergambacht Bovenberg 75 – 75a’, Bergambacht met planidenticifatie nummer NL.IMRO.1931.BPW1802BG020-VG01 vast.

 

Naar boven