Verordening tot tweede wijziging van de Verordening Re-integratie, studietoeslag en tegenprestatie Participatiewet 2015

De raad van de gemeente Utrecht;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 24 oktober 2017 met kenmerk 4789740

 

gelet op:

de artikelen 8a, eerste lid, onderdeel b en 9, eerste lid, onderdeel c van de Participatiewet artikel 149 van de Gemeentewet en artikel;

 

overwegende dat:

 

de Participatiewet gemeenten verplicht om bij verordening regels te stellen met betrekking tot het opdragen van een tegenprestatie;

 

Besluit:

 

- vast te stellen de volgende Verordening tot tweede wijziging van de Verordening re-integratie, studietoeslag en tegenprestatie Participatiewet 2015

 

 

 

Artikel I  

De Verordening Re-integratie, studietoeslag en tegenprestatie Participatiewet 2015 wordt als volgt gewijzigd.

 

Artikel 15. Tegenprestatie

1. Het college kan de belanghebbende stimuleren tot en ondersteunen bij het verrichten van een vrijwillige tegenprestatie als bedoeld in artikel 9, eerste lid, onderdeel c, van de wet.

2. De belanghebbende is, behoudens het bepaalde in artikel 9, eerste lid, onderdeel c, van de wet, vrij in de keuze van de door hem te verrichten tegenprestatie, voor zover deze de inschakeling in de arbeid niet belemmert.

komt te luiden:

Artikel 15. Tegenprestatie

1. Het college kan de belanghebbende opdragen om naar vermogen een tegenprestatie als bedoeld in artikel 9, eerste lid, onderdeel c, van de wet te verrichten.

2. De raad behoudt zich het recht voor om, met inachtneming van het bepaalde in artikel 8a, eerste lid, onder b, en artikel 9, eerste lid, onder c, van de wet, nadere of aanvullende regels te stellen met betrekking tot de in het eerste lid bedoelde bevoegdheid.

3. De belanghebbende is, behoudens het bepaalde in artikel 9, eerste lid, onderdeel c, van de wet, vrij in de keuze van de door hem te verrichten tegenprestatie, voor zover deze de inschakeling in de arbeid niet belemmert.

 

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na datum publicatie.

 

Artikel III  

Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening tot tweede wijziging van de Verordening re-integratie, studietoeslag en tegenprestatie Participatiewet 2015.

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 21 december 2017;

 

de griffier, de plv. voorzitter gemeenteraad,

 

mr. M. van Hall CMC M.A.Koning MSc

 

 

 

 

Naar boven