Wijziging Nadere regels voor subsidieverstrekking 2018

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

 

Overwegende dat het wenselijk is de Nadere regel Meerjarensubsidie Belangenbehartiging Sociaal domein 2018 t/m 2021 te wijzigen in verband met een verhoging van het subsidieplafond;

 

BESLUITEN

 

vast te stellen de wijziging van de Nadere regels voor subsidieverstrekking 2018

Artikel I Wijziging regeling

De Nadere regels voor subsidieverstrekking 2018 worden gewijzigd door aanpassing van de volgende Nadere regel:

 

Nadere regel 2.2.8 Meerjarensubsidie belangenbehartiging sociaal domein 2018 t/m 2021 wordt als volgt gewijzigd:

 

Bestaande tekst

Nieuwe tekst

Artikel 7 Subsidieplafond

Het subsidieplafond bedraagt voor de jaren 2018 t/m 2021 jaarlijks € 1.000,- (onder voorbehoud van jaarlijkse vaststelling van de begroting door de gemeenteraad). Dit betekent niet automatisch dat dit bedrag ook wordt verleend. Het subsidieplafond geldt voor de hele subsidieperiode, mits een hoger of lager subsidieplafond gedurende de subsidieperiode wordt vastgesteld. Een lagere vaststelling van het subsidieplafond kan tot gevolg hebben dat al ingediende subsidieaanvragen c.q. verleende subsidies niet of slechts gedeeltelijk voor honorering in aanmerking komen.

Artikel 7 Subsidieplafond

Het subsidieplafond bedraagt voor2018 € 1.000,- en voor de jaren 2019 t/m 2021 jaarlijks 3.000,- onder voorbehoud van jaarlijkse vaststelling van de begroting door de gemeenteraad). Dit betekent niet automatisch dat dit bedrag ook wordt verleend. Het subsidieplafond geldt voor de hele subsidieperiode, mits een hoger of lager subsidieplafond gedurende de subsidieperiode wordt vastgesteld. Een lagere vaststelling van het subsidieplafond kan tot gevolg hebben dat al ingediende subsidieaanvragen c.q. verleende subsidies niet of slechts gedeeltelijk voor honorering in aanmerking komen

Artikel 8 Berekening van de subsidie

Bovenstaand subsidieplafond is de maximale beschikbare subsidie. Subsidie wordt verleend op basis van een door een instelling in te dienen aanvraag. De maximale subsidie per aanvraag voor de in artikel 2 genoemde activiteiten bedraagt € 500,-.

Artikel 8 Berekening van de subsidie Bovenstaand subsidieplafond is de maximale beschikbare subsidie. Subsidie wordt verleend op basis van een door een instelling in te dienen aanvraag. De maximale subsidie per aanvraag voor de in artikel 2 genoemde activiteiten bedraagt € 500,- voor SoZa Roosendaal en € 2.500,- voor JONG Roosendaal.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de derde dag na bekendmaking in het Gemeenteblad.

 

 

Aldus besloten door burgemeester en wethouders van Roosendaal op 6 november 2018

de secretaris, de burgemeester,

Naar boven