Openbare bekendmakingen week 45

verleende vergunningen  

Het college maakt bekend dat zij de volgende vergunningen uitgebreide procedure heeft verleend

  • 1.

    02-11-2018, UV 2017411 / OLO 3074515, opknappen en renoveren van bunkers en omliggend terrein alsmede het in museumopstelling plaatsen van kochbunkers, Fort aan de Buurtsteeg (zuidzijde) aan de Nieuweweg Noord te Veenendaal, deelactiviteit aanleggen,

    De definitieve beschikking wijkt (niet) af van de ontwerpbeschikking. De verleende vergunning is in te zien in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket. Tegen deze beschikking kan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot de ontwerpbeschikking geen, dan wel niet tijdig, een zienswijze hebben ingebracht;

  • 3.

    de adviseurs die over de ontwerpbeschikking hebben geadviseerd; 

    U kunt uw beroepsschrift richten aan Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Het college heeft de volgende Omgevingsvergunningen reguliere procedure verleend

 

  • 1.

    31-10-2018, OV 2018547 / OLO 3978465, plaatsen van een dakkapel, Baardgras 2, 3902 RP, deelactiviteit: bouwen.

  • 2.

    31-10-2018, OV 2018478 / OLO 3897839, ontheffing bestemmingsplan milieucategorie, Wiltonstraat 35, 3905 KW, deelactiviteit: ontheffing.

  • 3.

    01-11-2018, OV 2018432 / OLO 3841301, vergroten van de woning, Panhuis 57, 3905 AT, deelactiviteiten: bouwen en ontheffing.

  • 4.

    02-11-2018, OV 2018558 / OLO 3989097, plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde, Diepenbrockdreef 18, 3906 BH, deelactiviteit: bouwen.

  • 5.

    01-11-2018, OV 2018471 / OLO 3769949, plaatsen van een trafohuis, Koningsschot 11, deelactiviteit: bouwen en ontheffing.

 

De verleende vergunning(en) zijn in te zien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis. Volgens de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop de vergunning is verzonden een bezwaarschrift in dienen tegen de verleende vergunning. Dit kunt u digitaal doen via www.veenendaal.nl/bezwaar. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Of schriftelijk door uw bezwaarschrift te richten aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

 

Het college heeft de volgende aansluitvergunningen (riool) verleend

 

  • 1.

    30-10-2018, z1042412, nabij Waterlelie 8 (keetaansluiting) Veenendaal

  • 2.

    30-10-2018, z1047479, Dotterbloem 35-37 te Veenendaal 

    De verleende vergunning(en) zijn in te zien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis. Volgens de Algemene wet bestuursrecht kunt u binnen zes weken na de dag waarop de vergunning is verzonden een bezwaarschrift in dienen tegen de verleende vergunning. Dit kunt u digitaal doen via www.veenendaal.nl/bezwaar. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Of schriftelijk door uw bezwaarschrift te richten aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

   

VERLENGEN BESLISTERMIJN

 

Het college heeft besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met maximaal zes weken

  • 1.

    01-11-2018, OV 2018482 / OLO 3903835, plaatsen van twee reclameborden bij een sportvereniging, Verlengde Sportlaan 2, deelactiviteiten: reclame en bouwen. 

    De beslistermijn wordt verlengd in verband met aanpassen van de aanvraag als gevolg van inhoudelijke beoordeling. Door dit besluit is de nieuwe uiterste beslisdatum 14 december 2018.

     

Het besluit om de termijn te verlengen is in te zien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis. Volgens de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop de vergunning is verzonden een bezwaarschrift in dienen tegen de verleende vergunning. Dit kunt u digitaal doen via www.veenendaal.nl/bezwaar. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Of schriftelijk door uw bezwaarschrift te richten aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

   

VERKEERSBESLUITEN

 

Spooronderdoorgang Voorpoort

Burgemeester en wethouders van Veenendaal hebben het volgende verkeersbesluit genomen met betrekking tot nieuwe verkeersstructuur spooronderdoorgang Voorpoort.

 

  • 1.

    Borden B1 van het RVV 1990 te plaatsen op het kruispunt Voorpoort/Klompersteeg om zo de weg aan te duiden als voorrangsweg tussen de bebouwde komgrens Veenendaal en de beheergrens van de provincie Gelderland;

    Borden B6 van het RVV 1990 te plaatsen en het aanbrengen van haaientanden, zoals bedoeld in artikel 80 van het RVV 1990 op de Klompersteeg voor de aansluiting Voorpoort/Klompersteeg, een voorrangsregeling in te stellen waarbij het verkeer op de Klompersteeg vanuit westelijke richting voorrang moet verlenen aan bestuurders op de Voorpoort/ Klompersteeg;

  • 2.

    Borden A1-50 van het RVV 1990 te plaatsen op de Voorpoort/Klompersteeg tussen de bebouwde komgrens Veenendaal en de beheergrens van de provincie Gelderland;

  • 3.

    Borden D2 van het RVV 1990 te plaatsen op de middengeleiders om de rijrichting rechts hiervan in te stellen;

  • 4.

    Een dubbele ononderbroken asstreep aan te brengen als bedoeld in artikel 76 van het RVV 1990 om een inhaalverbod in te stellen op de Voorpoort/ Klompersteeg;

  • 5.

    Borden model C15 van bijlage 1 RVV 1990 te plaatsen op de Voorpoort direct ten noorden van de Ravelijn en op de Klompersteeg direct ten westen van de Voorpoort;

  • 6.

    Een en ander zoals op bijgaande tekening is aangegeven.  

    Beroepclausule

    Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na publicatiedatum van het besluit een gemotiveerd beroepschrift sturen aan de Rechtbank Utrecht, sector Bestuursrecht, Postbus 13023, 3507 LA te Utrecht.

    Voorwaarde voor het instellen van beroep is dat u tegen het ontwerp-verkeersbesluit een zienswijze heeft ingediend of kunt aantonen dat u hier redelijkerwijs niet toe in staat was.

     

    In het beroepschrift vermeldt u het volgende:

    - uw naam, adres, datum en ondertekening;

    - een omschrijving van het besluit waar het beroepschrift tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van deze brief vermelden of een kopie meesturen);

    - de reden waarom u beroep instelt.

     

    U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

     

    Een beroepschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt, kan bij de Voorzieningen- rechter van de rechtbank Utrecht een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend worden. Het adres daarvoor is Postbus 13023, 3507 LA te Utrecht. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Ook een voorlopige voorziening kan digitaal worden ingediend.

     

    Wilt u meer informatie? Via de website www.rijksoverheid.nl is de brochure ‘Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid’ te downloaden. U kunt deze ook telefonisch aanvragen via (0318) 538 538.

  

WET GELUIDHINDER

 

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Bestemmingsplan IKC West, Veenendaal

 

De bestaande schoolgebouwen ‘De Vuurvlinder’ aan de Stormzwaluw in Veenendaal worden gesloopt en op deze locatie wordt het Integraal Kind Centrum West (IKC) gerealiseerd. Het nieuw te bouwen IKC biedt onderdak aan twee basisscholen, een kinderopvang en een buitenschoolse opvang. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘IKC West’ opgesteld.

 

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “IKC West” maakt de bouw van het Integraal Kind Centrum West mogelijk.

 

Ligging plangebied

Het plangebied is gelegen in de wijk Veenendaal West en wordt omsloten door de wegen De Wiekslag, de Boerenzwaluw, de Muurzwaluw en de Klipzwaluw.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden

Het nieuwe bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van het IKC, vanwege het wegverkeer op De Wiekslag, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het bestemmingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

 

Stukken ter inzage

U kunt het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken gedurende zes weken, van 8 november 2018 tot en met 19 december 2018, inzien bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.

 

Indienen van zienswijzen

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende de genoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar: burgemeester en wethouders van Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer B. Dijkman Dulkes van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Naar boven