Vooraankondiging artikel 1.3.1 Bro/bestemmingsplan Abdij Lilbosch/LIVAR – Experience Centre, gemeente Echt-Susteren

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Echt – Susteren te kennen dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor:

 

het voornemen van Abdij Lilbosch om haar veehouderijactiviteiten rondom het Limburgse kloostervarken (Livar-varken) uit te breiden en hieraan een totaalconcept rondom het Livar-varken te verbinden. Op de locatie Zandweg 10 zal hiertoe een ‘Livar Experience Centre’ gerealiseerd worden. Ter plaatse van het Livar Experience Centre worden de varkenshouderijactiviteiten gecombineerd met een bezoekerscentrum, vleesatelier en een slachterij.

 

Procedure

Overeenkomstig artikel 1.3.1 lid 2 Bro delen wij mede dat er nu nog geen stukken ter inzage worden gelegd. Bovendien wordt op dit moment geen gelegenheid geboden zienswijzen naar voren te brengen en/of wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld een advies over het voornemen uit te brengen. Op korte termijn zal het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment is het mogelijk om te reageren op het plan. In de Staatscourant en ’t Waekblaad en via het elektronisch gemeenteblad en overheid.nl wordt aangekondigd wanneer en op welke manier u kunt reageren.

Naar boven