Besluit tot wijziging van burgemeester en wethouder van gemeente Aalsmeer van de Beleidsregels bijzondere bijstand en Aalsmeerpas gemeente Aalsmeer

Z-2018/007512

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer,

gelezen het advies van afdeling Sociale Voorzieningen;

gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

besluiten vast te stellen het volgende besluit tot wijziging van burgemeester en wethouder van gemeente Aalsmeer van de Beleidsregels bijzondere bijstand en Aalsmeerpas gemeente Aalsmeer.

Artikel I  

De Beleidsregels bijzondere bijstand en Aalsmeerpas gemeente Aalsmeer wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Aan artikel 1 wordt de volgende begripsomschrijving toegevoegd:

 

p. Maaltijdvoorziening: het systeem van maaltijdvoorziening zoals dat in de gemeente Aalsmeer wordt uitgevoerd door Zorgcentrum Aelsmeer en in de toekomst wellicht ook door anderen.

 

B

Artikel 21 t/m 30 worden vernummerd naar 22 t/m 31.

 

C

Na artikel 20. wordt het volgende artikel toegevoegd:

 

Artikel 21. Maaltijdvoorziening

Het college verstrekt € 3,- korting per maaltijd aan een inwoner die voor 1 januari 2019 de maaltijdvoorziening heeft aangevraagd en die over een inkomen beschikt tussen de 100 en 125% van de relevante bijstandsnorm.

Het college verstrekt € 3,- korting per maaltijd aan een inwoner die na 1 januari 2019 de maaltijdvoorziening heeft aangevraagd, die over een inkomen beschikt tussen de 100 en 125% van de relevante bijstandsnorm en die over een geldige Aalsmeerpas beschikt.

Het college verstrekt een korting van € 1 per maaltijd aan een inwoner die over een inkomen beschikt tussen de 125 en 150% van de relevante bijstandsnorm.

Artikel II  

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking.

  • 2.

    De Regeling Financiële Bijdrage Maaltijdvoorziening Gemeente Aalsmeer 2013 van 14 augustus 2012 wordt per de ingangsdatum van dit besluit ingetrokken.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 9 oktober 2018.

De secretaris

mr. F.L. Romkema

De burgemeester

J.J. Nobel

Naar boven