Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Nuenen Zuidoost”; gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, van 9 november tot en met 24 december 2018 het ontwerpbestemmingsplan “Nuenen Zuidoost” voor iedereen ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan is op donderdag 27 september 2018 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangegeven in hoofdstuk 3 van de bij het raadsbesluit gevoegde Zienswijzennota. Het betreft zowel wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen als zogenoemde ambtshalve wijzigingen.

 

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het zuidelijk en oostelijk deel van de kern Nuenen. Het plangebied omvat globaal het gebied ten zuiden en oosten van het centrum van Nuenen. Het betreft het woongebied ten oosten van de Smits van Oyenlaan tot aan Oude Landen, en ten zuiden van de Europlaan alsmede het woongebied ten westen van de Smits van Oyenlaan tot aan het gemeentehuis. Tevens is het bedrijventerrein Berkenbosch (Pinckart / Duivendijk) gelegen binnen het plangebied. Het bestemmingplan heeft voornamelijk een conserverend karakter. Wel is binnen het plan de realisatie van 6 woningen mogelijk. Verder is de visie bedrijventerreinen verwerkt in het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan “Nuenen Zuidoost” en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 november 2018 gedurende zes weken op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor een  ieder ter inzage. U kunt deze stukken inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan “Nuenen Zuidoost” kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenenZuidoost-D001

Ook de Zienswijzennota met een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is via deze website in te zien.

Tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan van 12 november tot en met 24 december 2018 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te hebben gemaakt;

  • 3.

    belanghebbenden, voorzover het betreft de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt niet in werking dan met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroep schorst niet de werking van het plan. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres. Voor de behandeling van een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Nuenen, 8 november 2018

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven