Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan, Boeijerstraat 14, De Rijp

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 juli 2018 heeft besloten om het bestemmingsplan Boeijerstraat 14 De Rijp gewijzigd vast te stellen.

 

Gebied

Het gebied waarop het ontwerpbestemmingsplan Boeijerstraat 14 De Rijp betrekking heeft op het voormalig perceel van de Tweemaster en het openbaar groen. Het gebied wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door een gedeelte van de Boeijerstraat en het zijerf van de woning Boeijerstraat 16, aan de zuidzijde door een sloot en aan de westzijde door een gedeelte van de Boeijerstraat en de achtertuinen van de woningen van Boeijerstraat 2 tot en met 12.

 

Doel

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om 15 woningen op het perceel Boeijerstraat 14 De Rijp te realiseren. De 15 woningen bestaan uit 10 sociale rug- aan- rug-woningen koopwoningen en 5 vrijesector koopwoningen.

 

Participatie

Het voorontwerp bestemmingsplan “Vrijkomende (school)locaties Graft De Rijp” heeft van 2 juni t/m 13 juli 2016 ter inzage gelegen voor participatie en vooroverleg. Er hebben twee overleginstanties op het plan gereageerd. In het kader van de participatie is er een reactie ingediend tegen de locatie van de Tweemaster.

 

Op basis van het voorontwerpbestemmingsplan kan geen medewerking verleend worden aan een omgevingsvergunning voor de bouw van de woningen, hiervoor is een vastgesteld bestemmingsplan noodzakelijk. De overige locaties uit het voorontwerpbestemmingsplan zijn echter nog niet zover dat het voorontwerp bestemmingsplan “vrijkomende (school)locaties Graft De Rijp” naar een ontwerpbestemmingsplan kan worden gebracht. Er is dan ook voor gekozen om een ontwerpbestemmingsplan op te stellen voor alleen de locatie Boeijerstraat 14 De Rijp.

 

De ingekomen reacties uit de inspraak en het vooroverleg t.b.v de locatie Tweemaster en de beantwoording van de gemeente zijn in de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen. De vooroverlegreacties hebben geleid tot enkele aanpassingen/aanvullingen in het plan.

 

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 8 maart tot 18 april 2018 ter inzage gelegen. Gedurende de termijn van terinzagelegging zijn geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Het bestemmings-plan is naar aanleiding van de raadsbehandeling ten opzichte van het ontwerp van het bestemmings-plan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen die in het bestemmingsplan zijn aangebracht zijn weergegeven in een aparte bijlage (nota van wijzigingen) en het daarbij behorend raadsbesluit.

 

Inzage

Het raadsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Boeijerstraat 14 en de daarbij behorende stukken liggen voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag  1 november 2018 tot en met woensdag 12 december 2018 bij de servicebalie Vergunning & Subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

 

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de link:  http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0361.BP00156-0301

 

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen op het ontwerp van het bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad,

     

 

  • •.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken,

 

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die, ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan, bij vaststelling in het plan zijn aangebracht.

     

 

Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Daarvoor moet een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist .Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht).

 

 

 

 

Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

 

 

 

Naar boven