Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Zuidbroek, uitbreiding zonnepark Industrieweg (uitgebreide procedure), Z2018-00007051

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Groningen maakt bekend dat zij voornemens is om de volgende omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) te verlenen:

 

Voor: het realiseren van een zonnepark (verdubbelen aantal panelen en verplaatsen hekwerk), met een instandhoudingstermijn van maximaal 30 jaar.

 

Locatie: percelen gelegen grenzend aan het perceel Industrieweg 24 te Zuidbroek, begrensd door de spoorlijn Winschoten-Zuidbroek en het A.G. Wildervanckkanaal. De betreffende percelen zijn kadastraal bekend: gemeente Zuidbroek, sectie E, perceelnummers 1874 en 1875 (ged.).

 

De aanvraag heeft betrekking op de volgende activiteiten:

- bouwen van een bouwwerk

- gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan

 

Het realiseren van een zonnepark is een door de gemeenteraad van de voormalige gemeente Menterwolde aangewezen categorie waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen is vereist.

 

Het ontwerp besluit inzien

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt ter inzage van donderdag 1 november 2018 tot en met woensdag 12 december 2018. Gedurende de hiervoor genoemde termijn is het ontwerpbesluit te raadplegen via de gemeentelijke website, www.midden-groningen.nl onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Zuidbroek.

Daarnaast ligt een papieren versie van het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken gedurende de openingstijden ter inzage bij het Contactplein van het gemeentehuis te Hoogezand (Gorecht-Oost 157 te Hoogezand).

 

Reageren op het ontwerpbesluit (indienen zienswijze)

Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar aanleiding van dit ontwerpbesluit naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Groningen, Postbus 75, 9700 AB Hoogezand. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze vragen wij u om minimaal een week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken met de gemeente Midden-Groningen.

 

Beroep

Een beroepschrift tegen de definitieve omgevingsvergunning kunt u te zijner tijd alleen indienen als u belanghebbende bent in de zin van artikel 1:2, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht en zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning of kunt aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Midden-Groningen, telefoonnummer (0598) 37 37 37.

Naar boven