Voorontwerpbestemmingsplan “Oude Landen, herziening 2019-1 crematorium”; gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig de Inspraakverordening, van donderdag 1 november tot en met woensdag 12 december 2018 het voorontwerpbestemmingsplan “Oude Landen, herziening 2019-1 crematorium” voor iedereen ter inzage ligt.

Inhoud van het voorontwerp bestemmingsplan

In Nuenen ligt begraafplaats De Oude Landen. Op deze begraafplaats is op grond van een projectbesluit uit 2010 voorzien dat hier een gebouw geplaatst wordt waar afscheidsdiensten e.d. kunnen worden gehouden. De gemeente Nuenen c.a. heeft in samenspraak met Yarden het plan opgepakt om in het gebouw tevens de mogelijkheid te bieden tot crematie. Het vigerende bestemmingsplan voorziet niet in deze mogelijkheid. Om de ontwikkeling planologisch mogelijk te maken is dit bestemmingsplan opgesteld.

Terinzagelegging

Het voorontwerpbestemmingsplan “Oude Landen, herziening 2019-1 crematorium” ligt met ingang van 1 november 2018 gedurende zes weken op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor een ieder ter inzage. U kunt het voorontwerpbestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl

Het voorontwerp bestemmingsplan kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenCrematorium-B001

Inspraak

Binnen de termijn van terinzageligging kan een gemotiveerde inspraakreactie met betrekking tot dit voorontwerpbestemmingsplan ingediend worden. Een schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Nuenen, postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Een inspraakreactie kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer T. van den Waardenburg van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (telefoonnummer 040-2631631).

Inloopgelegenheid

Op 6 december 2018 zal er van 19.00 tot 21.30 uur een informatiemarkt worden georganiseerd in Het Klooster, Park 1 Nuenen. Er zullen dan specialisten aanwezig zijn om vragen over het voorontwerpbestemmingsplan te beantwoorden. Deze informatiemarkt is vrij toegankelijk.

 

Nuenen, 31 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven