Beeldkwaliteitsplan Zwethof, Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude laat weten dat de gemeenteraad op 6 september 2018 het Beeldkwaliteitsplan Zwethof heeft vastgesteld.

Een beeldkwaliteitsplan is een document waarin regels staan die vertellen hoe gebouwen of een gebied er uit mogen zien. Als er op een plek iets gebouwd gaat worden of als een gebied anders ingericht wordt, wordt met het beeldkwaliteitsplan getoetst of die ontwikkeling past in dat gebied.

Het Beeldkwaliteitsplan Zwethof gaat over de locatie direct ten zuiden van Zoeterwoude-Dorp tussen de Dr. Kortmannstraat en de Zuidbuurtseweg. Voor dit gebied is ook een nieuw bestemmingsplan gemaakt: Bestemmingsplan ‘Zwethof 2018’. Voor dit gebied komt dit beeldkwaliteitsplan in de plaats van de bestaande Welstandnota.

Het beeldkwaliteitsplan is zes weken lang te bekijken

U kunt het Beeldkwaliteitsplan Zwethof vanaf 23 oktober 2018 bekijken in het gemeentehuis, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Voor het maken van een afspraak: www.zoeterwoude.nl/afspraakmaken of 071-5806300.

U kunt niet reageren

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het Beeldkwaliteitplan vast te stellen kan geen bezwaar worden gemaakt en het kan ook niet aan de rechter worden voorgelegd. U kunt daar dus niet op reageren.

 

Naar boven