Verhogen van deelplafond personenauto met €600.000 van ‘Subsidieregeling elektrische voertuigen voor zakelijk gebruik in Amsterdam’

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

 

Brengen ter algemene kennis dat zij in hun vergadering van 2 oktober 2018 hebben besloten:

  • 1.

    In te stemmen met het verhogen van het subsidieplafond, zoals bedoeld in artikel 6 van de Subsidieregeling elektrische voertuigen voor zakelijk gebruik in Amsterdam, voor de vervoercategorie ‘personenauto’s die niet zijn aan te merken als taxi’s, met €600.000 en vast te stellen op €5,6 miljoen gedekt uit de vrije financiële ruimte binnen het budget Programma Luchtkwaliteit Kwaliteit 2018;

     

  • 2.

    In te stemmen met de regeling tot wijzigen van de Subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische voertuigen voor zakelijk gebruik in Amsterdam, inwerking getreden op 18-1-2016.

 

Artikel I

 

Artikel 6 komt als volgt te luiden:

 

Artikel 6 Subsidieplafond

 

  • 1.

    Het subsidieplafond voor de activiteiten als bedoeld in artikel 4 van deze subsidieregeling bedraagt € 5.600.000 gedurende de looptijd van deze subsidieregeling.

 

  • 3.

    Te bepalen dat de regeling, bedoeld in beslispunt 2, in werking treedt een dag na publicatie in het Gemeenteblad.

 

 

Het college van B&W stemt in met het verhogen van het subsidieplafond voor personenauto's die niet zijn aan te merken als taxi's met €600.000 van de subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische voertuigen. Het deelplafond van €600.000 voor personenauto’s van de ‘‘subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische voertuigen voor zakelijk gebruik in Amsterdam’ is bijna in zicht. Er wordt verwacht dat er nog voor €600.000 nodig zal, om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen in dit jaar. Het blijven stimuleren van elektrische personenauto’s sluit aan bij de ambitie van het college om “te streven naar een uitstootvrij Amsterdam in 2025”. 

 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Femke Halsema,

burgemeester

Wil Rutten,

waarnemend gemeentesecretaris

Naar boven