Actieplan Richtlijn Omgevingslawaai 3e tranche

Kennisgeving

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen maken bekend, dat ze op 2 oktober 2018 het definitieve Actieplan Richtlijn Omgevingslawaai 3e tranche (verder Actieplan)

hebben vastgesteld als bedoeld in de Wet milieubeheer (hfst 11) en de EU-richtlijn Omgevingslawaai.

De agglomeratie Eindhoven, bestaande uit de gemeenten Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Best, Nuenen en Geldrop-Mierlo, heeft gezamenlijk invulling gegegeven aan de Richtlijn Omgevingslawaai.

De agglomeratie Eindhoven heeft gezamenlijk de kaarten en tabellen opgesteld, het concept actieplan is opgesteld voor de gemeneten Eindhoven, Veldhoven, Geldrop-Mierlo en Nuenen.

 

Het collegebesluit, het Actieplan en de oveige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 9 oktober 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie, Jan van Schijnveltlaan 2 in Nuenen.

 

Het Actieplan en de onderliggende geluidsbelastingkaart zijn ook in te zien op de internetsite van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB):

https://www.odzob.nl/overheden/expertises/projecten/eu-geluidkaarten/gemeente-nuenen

 

Het Actieplan voldoet aan de vereisten uit de Europese richtlijn Omgevingslawaai Centraal in het plan staan de zogenaamde "plandrempels. Als de geluidsbelasting hoger is dan de plandrempel, worden ook de voorgenomen maatregelen aangegeven waarmee de overschrijdingen ongedaan kunnen worden gemaakt.

 

Tegen vaststelling van het actieplan is geen bezwaar of beroep mogelijk.

 

Nuenen, 5 oktober 2018

Naar boven