Regionaal beleidskader toezicht en handhaving kinderopvang Brabant-Zuidoost 2018.

 

Het college van de gemeente Eersel maakt bekend dat het college van deze gemeente op 2 oktober 2018 het ‘Regionaal beleidskader toezicht en handhaving kinderopvang Brabant-Zuidoost 2018’ heeft vastgesteld. Dit is beleid in de zin van artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht. De regelgeving kan worden inge-zien in het gemeentehuis.

In de regio Brabant Zuidoost vindt in 21 gemeenten toezicht en handhaving op kinderopvang plaats. De wettelijke basis hiervoor is voor iedere gemeente hetzelfde. Door in alle gemeentes het regionale beleidskader vast te stellen is een uniforme werkwijze voor alle aanbieders van kinderopvang in onze regio én voor de GGD mogelijk.

In 2018 zijn de kwaliteitseisen voor dagopvang en buitenschoolse opvang gewijzigd. Het wijzigen van de kwaliteitseisen heeft vanzelfsprekend gevolgen voor het toezicht op en de handhaving van deze eisen.

 

De beleidsregel treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking. Per gelijke datum wordt het ‘Regionaal beleidskader toezicht en handhaving kinderopvang en peuterspeelzaalwerk Brabant-Zuidoost 2016’ ingetrokken.

 

De beleidsregel is op deze pagina als bijlage te downloaden.

Naar boven