Gemeente Heerlen - Beleidsregel Palet Regionaal afwegingskader grootschalige duurzame energieopwekking

Burgemeester en wethouders maken op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening bekend dat de Beleidsregel 'PALET Regionaal Afwegingskader Grootschalige Duurzame Energieopwekking' met ingang van 8 oktober 2018 gedurende 6 weken ter inzage ligt voor inspraak.

Uitleg

De beleidsregel 'PALET Regionaal Afwegingskader Grootschalige Duurzame Energieopwekking' is een middel om grootschalige duurzame energieprojecten te toetsen aan gemeentelijk beleid. Hierdoor wordt de uitwerking en de realisatie van deze projecten versneld. Daarnaast krijgen burgers, bedrijven en initiatiefnemers hiermee duidelijkheid over de voorwaarden waaraan projecten op het gebied van grootschalige duurzame energieopwekking (vooralsnog zon- en windenergie) moeten voldoen. De regels zijn in alle gemeenten in Parkstad hetzelfde.

Terinzagelegging

De Beleidsregel 'PALET Regionaal Afwegingskader Grootschalige Duurzame Energieopwekking' ligt voor iedereen ter inzage van 8 oktober 2018 tot en met 19 november 2018.

U kunt de beleidsregel inzien bij de Infobalie in de Publiekshal in het stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. U kunt de stukken ook inzien via www.overheid.nl - lokale wet en regelgeving.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kunt u uw mening geven door het indienen van een inspraakreactie.

Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling REO, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen, onder vermelding van 'beleidsregel RAK' en het zaaknummer Z-18192984.

U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor dient u een afspraak te maken met de heer H. van der Logt van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

Voor vragen over de beleidsregel kunt u ook contact opnemen met de heer H. van der Logt van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

 

Heerlen, 3 oktober 2018

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen

 

Naar boven