Bekendmaking terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Stedelijk gebied 2018, woningbouwlocaties Reusel-De Mierden”

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 september 2018 het bestemmingsplan “Stedelijk Gebied 2018, woningbouwlocaties Reusel-De Mierden” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op vier woningbouwlocaties binnen de gemeente Reusel-De Mierden, te weten: Molen akkers te Reusel, De Leeuwerik te Hooge Mierde, De Hasselt II te Lage Mierde en Kerkekkers te Hulsel. De bestaande ontwikkelingsmogelijkheden op deze vier locaties sluiten niet meer aan bij de actuele vraag vanuit de markt. Het nieuwe plan biedt een flexibelere planregeling en de mogelijkheid tot goedkopere/kleinere woningen.

Het vastgesteld bestemmingsplan bestaat uit een toelichting met bijlagen, planregels met bijlagen en een verbeelding.

 

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad onder meer de volgende wijzigingen aangebracht:

Toelichting

In de toelichting van het bestemmingsplan wordt een beeldkwaliteitsparagraaf toegevoegd in hoofdstuk 2, hierin worden enkele aanpassingen doorgevoerd op de bestaande beeldkwaliteitsplannen voor de Hasselt en de Molen Akkers.

De waterparagraaf wordt zodanig aangepast dat deze duidelijk en conform het advies van het waterschap is.

Door de extra toevoeging van 6 woningen in de Molen Akkers in Reusel op locaties 1 en 2 wordt een aanvullende toelichting gegeven over de ladder van Duurzame verstedelijking.

Planregels

De systematiek van de planregels van de bestemming “Wonen” worden zodanig aangepast dat deze aansluiten bij het in procedure zijnde bestemmingsplan stedelijk gebied 2018, zodat er een uniforme bestemmingsplan systematiek ontstaat.

Aan de planregels wordt bij artikel 10 lid 1 onder e het volgende toegevoegd:

Van deze ontheffing kan geen gebruik worden gemaakt ten behoeve van de hoogten van gebouwen en andere bouwwerken ter plaatse van de aanduiding “specifieke bouwaanduiding-afwijkende hoogte” en het gehele bouwvlak ten westen van het perceel Sint-Cornelisstraat 21.

 

Verbeelding

Op de verbeelding van de Hasselt in Lage Mierde wordt het stuk met de bestemming “Verkeer” en “groen” van locatie 1 omgezet in de bestemming “Woongebied”.

De goothoogte van het bouwvlak gelegen naast de kavel van indiener 5 wordt op de verbeelding teruggebracht naar 3,5 meter.

Op verbeelding wordt op de smalle strook direct naast het perceel van indiener 5 met de aanduiding “specifieke bouwaanduiding afwijkende hoogte” ook de aanduiding “bijgebouwen” opgenomen.

De systematiek van de verbeelding van de bestemming “Wonen” aan laten sluiten bij het in procedure zijnde bestemmingsplan stedelijk gebied 2018, zodat er een uniforme bestemmingsplan systematiek ontstaat.

In het plan Molen Akkers wordt het aantal woningen op de locaties 1 en 2 opgehoogd van 19 naar 25 woningen.

In plan De Leeuwerik in Hooge Mierde wordt in de bestemming Woongebied het aantal woningen omgezet van 16 naar 17 woningen verhoogd en op het bouwvlak direct ten noordwesten van de groenbestemming het aantal woningen verlaagd van 8 naar 7 waardoor het aantal woningen in het plan per saldo gelijk blijft. Maar in het gebied met de bestemming Woongebied er meer ruimte ontstaat om dit gebied goed te ontwikkelen.

 

Inzage

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van maandag 8 oktober gedurende zes weken ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.

Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is: NL.IMRO.1667.BPGsted5011-VAST.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen beroep instellen.

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Spoed

Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.

Waar indienen ?

Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de inzagetermijn. Als binnen de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

 

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Joep Gobbens. U bereikt hem via het telefoonnummer (0497) 650 020 of via e-mailadres j.gobbens@reuseldemierden.nl.

 

Reusel, 5 oktober 2018.

 

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de loco-secretaris, de burgemeester (wnd.),

 

mw. H.T.A. Thijs mw. J. Eugster.

 

Naar boven