Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen, zonneakker Pottendijk week 40

Het college van burgemeester en wethouders heeft 28 september 2018 een omgevingsvergunning verleend voor een zonneakker aan de Woldweg te Nieuw-Weerdinge.

De omgevingsvergunning is verleend aan “Energiepark Pottendijk BV” en geregistreerd onder ‘zaak-50406-2018’ en heeft als planidentificatienummer ‘NL.IMRO.0114.Zaak201850604-V701’.

De omgevingsvergunning betreft de aanleg van een zonneakker van ca. 35 ha. voor een periode van 30 jaar met bijbehorende installaties en heeft betrekking op de onderdelen bouw, strijdigheid met het bestemmingsplan en het uitvoeren van een werk.

Voor het onderdeel strijdigheid met het bestemmingsplan heeft de Gemeenteraad op 27 september 2018 een verklaring van geen bedenkingen verleend.

 

Inzage

De omgevingsvergunning en verdere bijbehorende stukken en de verklaring van geen bedenkingen  liggen met ingang van 5 oktober 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl , met planid. "Nieuw-Weerdinge, Energiepark Pottendijk (zon)" NL.IMRO.0114.Zaak201850604-V701. Op afspraak kunt u de stukken inzien tijdens kantooruren bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen.

 

Beroep

Gedurende zes weken, met ingang van 5 oktober 2018, kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend met betrekking tot de ontwerp-omgevingsvergunning en/of met betrekking tot de ontwerp verklaring van geen bedenkingen. Ook kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u indienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

Voor de indiening van een beroepschrift bent u griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

De omgevingsvergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Ook als u beroep instelt treedt de omgevingsverguning in werking. Indien u wilt dat de omgevingsvergunning tijdens de beroepsprocedure niet in werking treedt kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen. Voor de indiening van een verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal procederen. Meer informatie vindt u op de website van de Rechtbank.

De procedurebepalingen van de Crisis- en herstelwet zijn toepasselijk op deze procedure.

 

Windpark

Voor alle duidelijkheid wijzen wij erop dat voor de aanleg, gedeeltelijk op dezelfde locatie, van een windpark, tegelijkertijd een procedure wordt gevoerd en een afzonderlijke publicatie verschijnt.

 

Nadere informatie

Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen via telefoonnummer 14 0591.

Naar boven